Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlaze u nove objekte

Najezda glodavaca istjerala djecu iz vrtića, iz grada imaju objašnjenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog najezde glodavaca zatvoren je dječji vrtić Gardelin u Rijeci. Unatoč hitno poduzetim mjerama deratizacije i dezinfekcije, problem nije do kraja riješen.

Djeca će biti raseljena u tri druga predškolska objekta Dječjeg vrtića Rijeka i to zbog intenzivne deratizacije i dezinfencije koje se provode na području Turnića i Krnjeva, a do kojih je dovela pojačana pojava glodavaca.

Polaznici vrtića Gardelin u petak su proveli posljednji dan u svojem objektu. Iz Grada Rijeke objašnjavaju da je nakon provođenja podzemnih građevinskih radova i miniranja proboja na trasi ceste D403, došlo do migracije i povećane pojave glodavaca na širem području Turnića i Krnjeva koje obuhvaća i prostor na kojem je smješten vrtić Gardelin, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Vrtić - 2 Demografske politike na djelu Više od milijardu kuna za vrtiće i predškolske ustanove: "Kada se ovo implementira onda Hrvatska lovi korak sa svijetom"

Unatoč hitno poduzetim mjerama deratizacije i dezinfekcije, problem nije do kraja riješen te se planira intenzivnije tretiranje ovoga područja. Djeca će na novim lokacijama biti smještena od 31. svibnja pa vjerojatno do kraja ljetne organizacije rada.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin je rekla da se vrtić prvi put susreće s ovakvom situacijom, a pedesetak predškolaca seli se u druge objekte iz preventivnih razloga.

Pročitajte i ovo Škola - 2 Traju godinama Problemi u nekim školama i vrtićima: "Odgojitelj dobije uputu da ne može djetetu obrisati ruke jer neće biti dovoljno papira do kraja tjedna"

"Riječ je o situaciji koja je poznata građanima tog područja", umiruje ravnateljica. Inače, za taj je objekt poznato da nema svoj vanjski prostor, već se koristi javni prostor koji je ograđen. Uz to, vrtić je smješten podno brijega koji je obrastao raslinjem.

Smještaj u drugim vrtićima do kraja pedagoške godine, zaključuje Guštin, ne predstavlja problem, jer kako kaže - već je započeo period ispisa djece iz vrtića.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene