Zbog najezde glodavaca zatvoren je dječji vrtić Gardelin u Rijeci. Unatoč hitno poduzetim mjerama deratizacije i dezinfekcije, problem nije do kraja riješen.

Galerija Dječji vrtić Gardelin - 4 Dječji vrtić Gardelin - 3 Dječji vrtić Gardelin - 1 +0 Dječji vrtić Gardelin - 2

Djeca će biti raseljena u tri druga predškolska objekta Dječjeg vrtića Rijeka i to zbog intenzivne deratizacije i dezinfencije koje se provode na području Turnića i Krnjeva, a do kojih je dovela pojačana pojava glodavaca.

Dječji vrtić Gardelin - 4 Dječji vrtić Gardelin - 3 (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Polaznici vrtića Gardelin u petak su proveli posljednji dan u svojem objektu. Iz Grada Rijeke objašnjavaju da je nakon provođenja podzemnih građevinskih radova i miniranja proboja na trasi ceste D403, došlo do migracije i povećane pojave glodavaca na širem području Turnića i Krnjeva koje obuhvaća i prostor na kojem je smješten vrtić Gardelin, piše Novi list.

Vrtić - 2 Više od milijardu kuna za vrtiće i predškolske ustanove: "Kada se ovo implementira onda Hrvatska lovi korak sa svijetom"

Unatoč hitno poduzetim mjerama deratizacije i dezinfekcije, problem nije do kraja riješen te se planira intenzivnije tretiranje ovoga područja. Djeca će na novim lokacijama biti smještena od 31. svibnja pa vjerojatno do kraja ljetne organizacije rada.

Dječji vrtić Gardelin - 4 Dječji vrtić Gardelin - 1 (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin je rekla da se vrtić prvi put susreće s ovakvom situacijom, a pedesetak predškolaca seli se u druge objekte iz preventivnih razloga.

Škola - 2 Problemi u nekim školama i vrtićima: "Odgojitelj dobije uputu da ne može djetetu obrisati ruke jer neće biti dovoljno papira do kraja tjedna"

"Riječ je o situaciji koja je poznata građanima tog područja", umiruje ravnateljica. Inače, za taj je objekt poznato da nema svoj vanjski prostor, već se koristi javni prostor koji je ograđen. Uz to, vrtić je smješten podno brijega koji je obrastao raslinjem.

Smještaj u drugim vrtićima do kraja pedagoške godine, zaključuje Guštin, ne predstavlja problem, jer kako kaže - već je započeo period ispisa djece iz vrtića.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju