Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključilo se 67 tvrtki

Doniranje hrane u Hrvatskoj prošle godine poraslo iznad očekivanja, objavljena tvrtka Najdonator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu priprema za dodjelu priznanja "Najdonator" hrvatskim tvrtkama koje su prijavile najviše donirane hrane u prošloj godini, objavljeni su podaci o ukupnim prijavljenim donacijama.

Prema podacima državnih tijela, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2019. godini iznosila je 12.991.467 kn, radi se o značajnom povećanju u odnosu na 2018. kada je prijavljeno 9.936.882 kuna. Ukupno šezdeset i sedam tvrtki je Poreznoj upravi prijavilo donacije.

Pročitajte i ovo Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu - 1 Geoblocking Lažna sniženja i online prijevare: Europarlamentarka Biljana Borzan iznijela poražavajuće podatke Ilustracija Veliki problem Zašto Vlada godinama ignorira ozbiljnu opasnost koja prijeti djeci? "Ljuta sam jer je trebalo nešto poduzeti još davno prije nego što se dogodio prvi smrtni slučaj u Hrvatskoj"

"Izvrsne vijesti, hvala svima koji su dali doprinos! Porast doniranja hrane za gotovo trećinu u odnosu na prethodnu godinu je velika stvar. To znači da su socijalne samoposluge i pučke kuhinje mogle bolje napuniti police i nahraniti više naših sugrađana koji su u potrebi. Od kad se bavim problemom doniranja i bacanja hrane, u Hrvatskoj je napravljen vidljiv pomak i nadam se da je ovo početak pozitivnog trenda", kazala je potpredsjednica eurosocijalista i organizatorica priznanja "Najdonator" Biljana Borzan.

Borzan i Mreža hrane Hrvatske su prije nekoliko godina pokrenuli inicijativu "Najdonator" kako bi odali priznanje najvećim donatorima hrane iz kategorija velikih trgovaca i proizvođača. Dobitnici priznanja u 2018. i 2019. su bili Konzum i Dukat.

Treća dodjela "Najdonator-a" održat će se na jesen 2020. u Europskom parlamentu, a novost je uvođenje nove kategorije u kojoj će se dodijeliti priznanje donatorima iz manjih tvrtki.

"Veseli nas što ćemo ponovno dodijeliti nagradu 'Najdonator', zajedno s eurozastupnicom Biljanom Borzan. Naime, iz godine u godinu sve je više vidljiva i svijet donatora da doniraju hranu socijalno potrebitima, ali i rad Ministarstva poljoprivrede na sustavnom rješavanju ovoga problema. Posebno bismo naglasili da povećana svijest, kao i organizacija donatora, može doprinijeti smanjenju bacanja hrane i njezina doniranja najpotrebitijima te se radujemo da ova nagrada predstavlja veliku čast, ali i obavezu donatorima", rekao je Zoran Grozdanov, koordinator Mreže hrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene