Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetitelji oduševljeni

Najbolji europski pršuti na jednom mjestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji europski pršuti na jednom mjestu - u istarskom Tinjanu.

Na 7. međunarodno okupljanje pršutara stiglo je 30-ak najboljih proizvođača Europe. Razumljivo, nisu mu odoljele ni tisuće posjetitelja. Prvu fetu pršuta narezao je sam ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako

U Tinjanu će se ovog vikenda izrezati gotovo četiri tone pršuta. Uz to će se naravno služiti dobro domaće vino. Očekuje se preko 20 tisuća gostiju. Kušanje je najslađi dio sajma. Od stola do stola šire se primamljivi mirisi i okusi. Najslađi je odmah nakon rezanja.

'Najbitnije je na nož, da ga se lijepo tanko nareže, da ga se ne spali i svi gušti ostanu njemu', rekao je Daniel Kliba, pršutar. Bogatstvo ovog sajma leži u raznolikosti. Sedam zemalja, svaka sa svojim specifičnostima.

>> Već krajem godine istarski pršut mogao bi postati zaštićeni hrvatski proizvod

'Mi uzgajamo isključivo crne svinje i to na otvorenom, sušimo ih tri godine i hranimo prvo žitaricama, a u fazi debljanja žirom hrasta', ispričao je Antonio Miguele Hernandes, pršutar iz Španjolske. Prodaja ide izvrsno. Kvaliteta je ta na kojoj proizvođači svakodnevno rade.

Događaj koji nadmašuje sam sebe. Sirovina koja izaziva zazubice ne ostavlja nikog ravnodušnim. Oznaka izvornosti kruna je dugogodišnjeg truda. Zaštita u Europi zacrtani cilj. Odličan plasman proizvoda već ispunjena želja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene