Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čvor Donja Zdenčina na autocesti Rijeka - Zagreb svečano je otvorila premijerka Jadranka Kosor.


Na otvaranju se osvrnula na investicije za iduću godinu. 'Sljedeću ćemo godinu investirati i dalje u skladu s uvjetima u kojima živimo. U izgradnju cesta investirati ćemo 4 milijarde kuna. Nastaviti će se graditi kako bismo dali dodatnu snagu, dodatne impulse hrvatskom gospodarstvu', rekla je predsjednica Vlade pred okupljenima.

Vezani članci Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Ništa od otvaranja kasina i kladionica u Istri? Županijski stožer uputio zahtjev za odgodom odluke Njemačka donijela kriterija popuštanja mjera Njemačka odlučila koji kriteriji moraju biti ispunjeni za početak rada maloprodaje i kulturnih objekata

Dodala je kako će te investicije pomoći da gospodarski rast u sljedećoj godini bude i veći od onog koji je potreban za izlazak iz gospodarske krize. Napomenula je kako je jedan od važnih ciljeva i završetak pregovora za ulazak u Europsku Uniju, u koju ćemo ući s izgrađenom cestovnom infrastrukturom. 'Zemlja smo koja je dobrodošla destinacija za mnoge turiste diljem Europe. U Hrvatsku 90 posto turista dođe zahvaljujući cestovnoj infrastrukturi koju smo izgradili', rekla je.

>> Kuna slabi zbog sporog gospodarskog oporavka

Na kraju je pozvala na zajednički rad svih tijela. 'Okupimo se oko zajedničkih projekata da osnažimo gospodarstvo, da izađemo iz krize, da se uporno i snažno borimo za sva ona dobra koja nas okupljaju, da budemo što je moguće više zajedno i da bilježimo iz dana u dan sve veće uspjehe'.