Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čvor Donja Zdenčina na autocesti Rijeka - Zagreb svečano je otvorila premijerka Jadranka Kosor.


Na otvaranju se osvrnula na investicije za iduću godinu. 'Sljedeću ćemo godinu investirati i dalje u skladu s uvjetima u kojima živimo. U izgradnju cesta investirati ćemo 4 milijarde kuna. Nastaviti će se graditi kako bismo dali dodatnu snagu, dodatne impulse hrvatskom gospodarstvu', rekla je predsjednica Vlade pred okupljenima.

Vezani članci Slika nije dostupna HUP: Gospodarske mjere svode se na sastanke Slika nije dostupna Premijerka na otvaranju ceste: Ovo je dokaz da ćemo izaći iz krize

Dodala je kako će te investicije pomoći da gospodarski rast u sljedećoj godini bude i veći od onog koji je potreban za izlazak iz gospodarske krize. Napomenula je kako je jedan od važnih ciljeva i završetak pregovora za ulazak u Europsku Uniju, u koju ćemo ući s izgrađenom cestovnom infrastrukturom. 'Zemlja smo koja je dobrodošla destinacija za mnoge turiste diljem Europe. U Hrvatsku 90 posto turista dođe zahvaljujući cestovnoj infrastrukturi koju smo izgradili', rekla je.

>> Kuna slabi zbog sporog gospodarskog oporavka

Na kraju je pozvala na zajednički rad svih tijela. 'Okupimo se oko zajedničkih projekata da osnažimo gospodarstvo, da izađemo iz krize, da se uporno i snažno borimo za sva ona dobra koja nas okupljaju, da budemo što je moguće više zajedno i da bilježimo iz dana u dan sve veće uspjehe'.