Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan kreativnosti i inovativnosti

Nagrađeni najbolji hrvatski inovatori i kreativci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kriznim vremenima, inovacija i kreativnost osnovni su pokretači uspjeha. Takve projekte u Hrvatskoj otkriva Dan kreativnosti i inovativnosti koji ih, treću godinu zaredom nagrađuje. Predstavljamo ovogodišnje domaće inovativce i kreativce.

Presvučene ružičaste lisice, i jedna žuta vespa, samo su neki od eksponata muzeja prekinutih veza. Nakon godina putovanja svijetom izložba će se skrasiti na zagrebačkom gornjem gradu. 'Mi sad zaista radimo punom parom i nadamo se da ćemo kroz mjesec i pol i dva imati otvoren muzej prekinutih veza u Zagrebu', kaže Olinka Vištica iz Muzeja prekinutih veza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Devet zlatnih medalja HRVATSKA PAMET OSVOJILA SVIJET Inovacije koje su pomele kunkurenciju Slika nije dostupna Budućnost na dlanu Posjetili smo jedan od najvećih sajmova inovacija u svijetu, evo što smo snimili

Baš zato i u jeku radova, našli su se u društvu inovativnih projekata koje nagrađuje Mreža za razvoj i kreativnost. Najbolje biraju vrhunski hrvatski stručnjaci svih područja okupljeni oko višednevnih predavanja. 'Imamo dobre predavače, ljude koji mogu prenjeti tu jednu energiju, svi izađu vani rumeni ko vaš mikrofon, vedri, veseli, bitno je podići tu nadu', ističe Ivana Nikolić iz Mreže za razvoj i kreativnost.

Nadu podižu i Vjekoslavu Majetiću, kreatoru prvog hrvatskog električnog automobila. 'Čim netko to prepozna, čim netko vidi da je to nešto dobro, automatski se prema tome obrati pažnja, fokusira se pažnja, sredstva', smatra Vjekoslav Majetić, kreator prvog hrvatskog električnog automobila XD Concept. Dan kreativnosti i inovativnosti već treću godinu za redom nagrađuje domaće inovativne projekte. 'Mi radimo da udružimo genijalce, i pravimo sučelje prema svijetu', istaknuo je prof. dr. sc. Davor Pavuna.

'Na isti način kako smo postali briljantni u sportu, briljantni u znanosti, jer imamo briljantne ljude doma, u inozemstvu, povezane, umrežene, sa svjetskim centrima moći. To ćemo sad napraviti za razvoj ove zemlje, a ako Vlada hoće, može, ali po našim pravilima, a ne po vašim', poručio je vlastima Pavuna. Trebat će im generacije, ali neće odustati u nakani da, kako kažu, naprave hrvatizaciju planeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene