Vlada je na današnjoj sjednici ukinula odluku kojom se državnim tijelima i tvrtkama, osim u iznimnim slučajevima, zabranjuje angažiranje PR stručnjaka.

Galerija


Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pojasnila je da su se promijenile okolnosti u međuvremenu, da je državi na raspolaganju cijeli niz sredstava iz fondova EU-a te da postoji potreba da se o tome puno bolje komunicira i izvijesti javnost.

Vezani članci Pet prijedloga za kovanicu Otkrili pet motiva za hrvatsku kovanicu eura: Svoje mišljenje, ali i prijedloge od danas mogu dati i građani Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Zdravko Marić jedva uspio odgovoriti: "Nisam sudjelovao u aktivnom dijelu pisanja zakona"

"Vlada je stavila naglasak na aktivno djelovanje i informiranje građana o reformskim procesima koji se provode. I dalje postoji obaveza da se o angažiranju PR stručnjaka izvijesti Vlada, odnosno nadležna ministarstva", rekla je ministrica.

Upitana planira li možda njezino ministarstvo sada zaposliti PR agenciju koja bi im "popeglala imidž", ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić novinarima je kroz smijeh poručila:

"Zar meni treba poporaviti imidž?" Ministrica se našalila te ipak poručila kako će u njezinu ministarstvu razmisliti o tom potezu.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako njegovo ministarstvo nastoji što promptnije odgovoriti na sve novinarske upite.

„Što se pak imidža tiče - on je takav kakav je. Nastojim odgovorno raditi svoj posao, a javno djelovanje je njegov sastavni dio“, kazao je Marić.

Upitan je li na imidž i komunikaciju s javnošću potrebno trošiti novac izvana, Marić je odgovorio kako jako puno pozitivnih stvari ne dopre do svih, u čemu bi PR stručnjaci mogli pomoći.

Ukidanje zabrane komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor koja pita na kojim su proračunskim stavkama osigurana sredstva za PR agencije.