Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka Vlade

Murganić kroz smijeh o angažiranju PR agencija: "Zar meni treba popraviti imidž?"

Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr)
Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vlada je na današnjoj sjednici ukinula odluku kojom se državnim tijelima i tvrtkama, osim u iznimnim slučajevima, zabranjuje angažiranje PR stručnjaka.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pojasnila je da su se promijenile okolnosti u međuvremenu, da je državi na raspolaganju cijeli niz sredstava iz fondova EU-a te da postoji potreba da se o tome puno bolje komunicira i izvijesti javnost.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić, regionalni predsjednik Sportskih igara mladih Razgovor sa Zdravkom Marićem Spektakl u Splitu povodom završnice Sportskih igara mladih: "Velike nogometne zvijezde vide da je projekt izvanredan" Slika nije dostupna Ministri uz Krstičevića "Kako god završilo, neće promijeniti mišljenje o njemu kao čovjeku i heroju Domovinskog rata"

"Vlada je stavila naglasak na aktivno djelovanje i informiranje građana o reformskim procesima koji se provode. I dalje postoji obaveza da se o angažiranju PR stručnjaka izvijesti Vlada, odnosno nadležna ministarstva", rekla je ministrica.

Upitana planira li možda njezino ministarstvo sada zaposliti PR agenciju koja bi im "popeglala imidž", ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić novinarima je kroz smijeh poručila:

"Zar meni treba poporaviti imidž?" Ministrica se našalila te ipak poručila kako će u njezinu ministarstvu razmisliti o tom potezu.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako njegovo ministarstvo nastoji što promptnije odgovoriti na sve novinarske upite.

„Što se pak imidža tiče - on je takav kakav je. Nastojim odgovorno raditi svoj posao, a javno djelovanje je njegov sastavni dio“, kazao je Marić.

Upitan je li na imidž i komunikaciju s javnošću potrebno trošiti novac izvana, Marić je odgovorio kako jako puno pozitivnih stvari ne dopre do svih, u čemu bi PR stručnjaci mogli pomoći.

Ukidanje zabrane komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor koja pita na kojim su proračunskim stavkama osigurana sredstva za PR agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene