Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec opovrgnula je u subotu povezanost sa slučajem stopiranja ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, čime je proračun navodno oštećen za najmanje 11,8 milijuna kuna, istaknuvši da joj podmeću oni koji nisu radili svoj posao.


'Sve što se događa podmetanje je onih koji godinama nisu radili svoj posao i štitili porezne obveznike, a to sada prebacuju na mene', ustvrdila Nada Čavlović Smiljanec je u kratkoj izjavi novinarima, ne želeći odgovarati na njihova pitanja.

Vezani članci Biljana Borzan (desno) svjedočila na suđenju Nadi Čavlović Smiljanec (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Borzan na suđenju bivšoj šefici Porezne uprave: "Ne sjećam se jesam li se s Radeljićem osobno sastajala" Slika nije dostupna Odbijen zahtjev Čavlović Smiljanec i ostalih za izuzimanjem dokaza

Naglasila je kako je poznaje osječkog poduzetnika Željka Biloša, za čiju tvrtku OLT mediji pišu kako usprkos poreznom dugu od 11 milijuna kuna nikad nije završila pod ovrhom Porezne uprave. Naglasila je kako s tim čovjekom nikada nije razgovarala te da nema ništa sa slučajem koji se istražuje.

"Pravo je pitanje tko je sve ove godine gurao pod tepih ili nije provodio ovršne radnje, jer dug OLT-a ne datira od kolovoza 2012. nego postoji od 2007. i utvrđen je nalazom Porezne uprave, a račun poreznog obveznika nikada nije blokiran", istaknula je Čavlović Smiljanec.

Prema pisanju medija, ravnateljica Porezne uprave kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna.

Odvjetnik Ružice Kovačević ne zna da je prijavljena Čavlović Smiljanec

Bivšoj glavnoj osječkoj poreznici, Ružici Kovačević, u ožujku je određen istražni zatvor upravo zbog sumnje da je mjesecima stopirala naplatu poreznog duga OLT-u, tvrtki u vlasništvu Željka Biloša.

Uskok je ranije objavio da je toj tvrtki tako omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013. nesmetano posluje preko svojih računa, pa na taj način nije ovršeno 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna, objavio je Uskok početkom ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook