Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan i Bajić

Nacionalno vijeće zadovoljno rješavanjem afera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afere i kriminal u državnim tvrtkama: HEP-u, HŽ-u, HAC-u i Hrvatskim cestama istražuju USKOK i Državno odvjetništvo. O tome što konkretno rade iza zatvorenih su vrata izvijestili i saborsko nacionalno vijeće za borbu protiv korupcije.

Nacionalno je vijeće podržalo izvješće Državnog odvjetništva i Uskoka o poduzetim koracima u rješavanju kriminala u državnim tvrtkama. 'Ocjenjujem da je u proteklom periodu načinjen pomak u otkrivanju i procesuiranju korupcijskih djela', rekao je Željko Jovanović, Predsjednik nacionalnog vijeća. Od državnog odvjetništva traže da se afere koje su uglavnom razotkrili mediji što prije riješe. A kao primjere navodi slučajeve HŽ-a i smijenjene i pritvorene uprave te smjena u HEP-u.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

'Meni je drago što je na vijeću zaključeno da je odgovornost na nadzornim odborima i kontrolnim tijelima javnih poduzeća da spriječe korupciju i druga kaznena djela počinjena na štetu proračuna RH', rekao nam je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, dodavši kako će državno odvjetništvo obaviti razgovore sa svima koji su sumnjivi i koji mogu dati informacije. Novina u akcijama jest aktivnost porezne uprave, koja je na temelju naloga državnog odvjetništva, pratila tijek novca osumnjičenih u aferama i od toga se očekuje naviše rezultata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene