Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobiti posao u Hrvatskoj, s obzirom na brojku od 316 tisuća nezaposlenih, čini se teškim, a ipak neka radna mjesta nikako da se popune.


Osim turističkih djelatnika, za kojima još uvijek traje potražnja, ima i drugih zanimanja za koja se nudi radno mjesto.

Vezani članci U Osijeku otvoreni punktovi za cijepljenje bez najave - 2 U Hrvatskoj danas 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom, prije tjedan dana brojke su bile znatno veće Slika nije dostupna Hrvati 3. u Europi po broju onih koji traže posao u inozemstvu!

Na Zavodu za zapošljavanje trenutačno se nudi više od 5.000  radnih mjesta. Najveći dio još se odnosi na sezonske poslove.

'Tu su sobarice, konobari, radnici na održavanju, medicinsko osoblje, zatim se traže zavarivači, ekonomisti i administartivni službenici', objašnjava Luci Marin iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sve se više traže odgajitelji i profesori. Ipak dok je burza rada zatrpana nezaposlenima, neka radna mjesta nikako da se popune. U Hrvatskoj nedostaje stolara, zidara, bravara, kuhara, profesora matematike i glazbene kulture, magistara farmacije, doktora medicine.

'Posla bez obzira na krizu ima. Mislim da onaj tko želi raditi, ima cilj, ali i realna očekivanja obzirom na trenutnu situaciju, mislim da može doći do zapošljavanja', kaže Luci Marin.

>> Dobili su priliku zaraditi prvi džeparac!

Nemojte samo čekati poziv sa Zavoda za zapošljavanje. U potrazi za poslom koristite razne izvore. Upišite besplatne seminare, radionice, budite aktivni na društvenim mrežama, pretražujte portale.

Na portalu MojPosao.net trenutačno su otvorena 434 radna mjesta. Lista najtraženijih zanimanja slična kao i na zavodu za zapošljavanje. Traže se prodavači, kuhari, konobari, administrativni službenici, farmaceuti, medicinsko osoblje.

Oni koji traže posao nadaju se promjeni na jesen. Nešto se mora promijeniti, jer je Hrvatska s brojkom od 316 tisuća ljudi bez posla u samom vrhu europskih zemalja po nezaposlenosti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook