Zapuštena zgrada Sabora, arhiva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zapuštena zgrada Sabora, arhiva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nemili događaj u Saboru. U petak potkraj radnog vremena na zaposlenicu je pao prozor. Ozlijeđena je.


''U petak potkraj radnog vremena u jednom od zahoda za žene u Hrvatskome saboru pao je prozor na žensku osobu kojoj je zbog zadobivene ozljede pružena liječnička pomoć'', poručili su iz Sabora za DNEVNIK.hr.

Vezani članci Hajdaš-Dončić, Rainer i Radin dobili nove Audije Potpredsjednici Sabora Reiner, Radin i Hajdaš-Dončić dobili nove luksuzne Audije, Brkić i Petrov odbili Ministrica Divjak s učenicima (Foto: Ministarstvo obrazovanja) - 6 Zastupnici će u Saboru sutra raspravljati o povjerenju ministrici Blaženki Divjak

Nakon bolničke obrade, službenica je otpuštena na kućnu njegu. Iz Sabora poručuju da zbog zaštite osobnih podataka zaposlenice Sabora nisu u mogućnosti obznaniti podatke o njezinom identitetu, zadobivenoj ozljedi niti o njezinom zdravstvenom stanju.

O slučaju su obaviještene i policija i inspekcija zaštite na radu koja je napravila izvid. ''U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama o tome kako je došlo do pada prozora'', poručili su iz Sabora.

Zapuštena zgrada Sabora, arhiva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zapuštena zgrada Sabora, arhiva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Navode da kontinuirano ulažu u obnovu dotrajalih dijelova zgrade uključujući drvenu stolariju, a što se čini prema procjeni nadležnih stručnih službi. ''Jednako tako, kao ozbiljan poslodavac, Hrvatski sabor vodi računa da se poštuju svi zahtjevi zaštite na radu, što će i ubuduće činiti.

Riječ je o nemilom događaju, koji nas je sve neugodno iznenadio, i naravno da će se s naše strane, na razini stručnih službi, učiniti sve što je u našoj moći da se ovakve situacije ne ponove'', zaključili su.