Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festival knjige

Na zagrebačkoj Trešnjevci djeca 'brala' knjige!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od sto slikovnica visjelo je sa stabla na zagrebačkoj Trešnjevci i čekalo nove vlasnike. Branje slikovnica dio je Festivala dječje knjige, ali i način da se najmlađe približi pisanoj riječi.

Više od sto knjiga, na granama je čekalo nove vlasnike. Neki od njih tek su pohvatali slova. Teme knjiga su različite, no ljubav je ista. 'Uvijek mi se čini da djeca imaju puno više interesa za čitanje nego što odrasli misle, ali to se treba održavati. Nema djeteta koji ne bi volio slušati priču', kazala je književnica Sanja Lovrenčić.

>>
'Čitaj mi!' - 15 minuta na dan za vječnu ljubav prema knjizi

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

David ih sluša svakodnevno. 'Crvenkapica, Tri prašćića, sve ove poznate pričice koje su i nama pričale mame i bake', kazala je Ana, Davidova majka.

Knjige su ubrane u trenu, a riječ je uglavnom o štivu domaćih autora i ilustratora. 'Ponekad zna biti da je to prva knjiga koju djeca uopće dobiju', kazao je organizator Veselko Leutar.

Djeca su dosada knjige brala po cijeloj Hrvatskoj. Ugrabila su više od 2000 primjeraka. Uskoro će s nekog novog stabla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene