Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planira ga poslati DORH-u?

Jovanović se obrušio na HOO, tvrdi da su 'ušminkali' financijsko izvješće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govoreći o Programskom i financijskom izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora za 2012., ministar Željko Jovanović rekao je kako je izvršena šminka financijskog izvješća.

'Svi planirani prihodi su napravljeni na razini rashoda, a obrazloženja su apsurdna', rekao je Željko Jovanović o izvještaju Hrvatskog olimpijskog odbora. Posebno je istaknuo plaće i rekao da se radi o nenamjenskom i netransparentnom trošenju proračunskih sredstava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao

Ministar je kazao da je u HOO-u bila i inspekcija koja predlaže da se cijeli spis proslijedi državnom odvjetništvu. Vladi je stoga predložio da ne daju pozitivno očitovanje, što je i usvojeno.

'Ne možemo dati pozitivno očitovanje za Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2012. godinu', zaključuje ministar.

Premijer Zoran Milanović rekao je da Vlada ne može ostati imuna na ovo što je ministar i naglasio da svatko tko živi od proračunskih sredstava mora biti kontroliran, odnosno predmet državne revizije.

Energetska obnova zgrade javnog sektora

Na Vladi se našao i prijedlog odluke o donošenju Programa energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje 2014. – 2015. godine.

'Od 1.1. 2014. godišnje moramo obnoviti 3 posto zgrada javne namjene', rekle je ministrica graditeljstva Ana Mrak Taritaš.

Dodaje kako je cilj obnove smanjenje emisije CO2 za 20,5 tona godišnje i smanjivanje potrošnje energije za 30-60 posto te pokretanje tržišta energetskih usluga. Tako će se u sljedeće dvije godine obnoviti 200 zgrada, odnosno prostor od 400.000 metara kvadratnih te će se time potaknuti investicije 400 milijuna kuna.

Radiološko i nuklearna sigurnost

Govoreći o Nacrtu prijedloga zakona o radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik rekao je kako će se Zakonom o radiološkoj sigurnosti učinkovito zbrinjavati radioaktivni otpad i štiti zdravlje ljudi.

Na dnevnom redu današnje Vladine sjednice našao se i prijedlog uredbe o uvjetima za utvrđivanje i gubitak statusa izbjeglice, prognanika, odnosno povratnika te odluke o vrsti i visini financijske potpore prognanicima i povratnicima.

'Kao izbjeglice s pravom mjera pomoći evidentirano je 973 osoba. Zato je potrebna revizija', rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Uredbom se određuje da prognanik ili povratnik koji samostalno organizira domaćinstvo ako ima prihode manje od 500 kuna mjesečno po članu obitelji, ostvaruje pravo na mjesečnu financijsku potporu u visini razlike prihoda po osobi do iznosa od 500 kuna.

Pravo na 500 kuna mjesečno po osobi imaju osobe koje nemaju nikakvih primanja. Prognanik ili povratnik koji je organizirano smješten u objektu organiziranog smještaja, a ako obitelj nema prihoda, ostvaruje pravo na mjesečnu financijsku potporu u iznosu od 100 kuna po osobi.

Vlada je razmatrala i prijedlog uredbe o utvrđivanju statusa bivših nositelja stanarskih prava i članova njihovih obitelji te o uvjetima i postupku njihovog stambenog zbrinjavanja.

>> Ministarstvo financija sprema nove rezove: Smanjit će plaće direktora

Vlada je utvrdila i konačni prijedlog zakona o leasingu. Ministar financija Slavko Linić kazao je kako se regulira način djelovanja EU leasing društava na hrvatskom tržištu te da će HANFA izdavati odobrenja za rad.

Kraljevini Jordan pruža se humanitarna pomoć za zdravstveno zbrinjavanje sirijskih izbjeglica s 1.400 cjepiva vrijednih 120.000 kn.

Hrvatskome saboru Vlada je dala mišljenje na izvješće Državnog odvjetništva za prošlu godinu. Ministar Orsat Miljenić iz izvještaja je istaknuo istrage vezane za ratne zločine. 'Smatramo da te istrage treba intenzivirati, jer smo počeli gubiti postupke u Strasbourgu. To je problem za funkcioniranje sustava', rekao je Miljenić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene