Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro djelo u Osijeku

Na ulici našao uz račun 200 kn, platio ga pa još vratio kusur

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učinio sam nešto sasvim normalno, kaže umirovljeni srednjoškolski profesor Nikola Kapetanović.

Šetajući Donjim gradom umirovljeni je srednjoškolski profesor Nikola Kapetanović između Dječjeg kazališta i Robne kuće Doma ugledao račun i na njemu “prikačenih” 200 kuna. Ni trenutka nije dvojio, podigao ih je, prošetao do obližnje poslovnice Vodovoda i račun platio. Potom si je dao i dodatna truda: uplatnicu i ostatak novca dostaviti vlasnici računa!

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

'Imao sam namjeru poslati uplatnicu i 20 kuna ostatka poštom, no onda mi je gospođa na naplatnom mjestu rekla: Nemojte! Nazvat ću ja informacije, dobit ćemo telefonski broj. Tako je i bilo. Nazvao sam, ali nitko se nije javljao. Popodne sam pokušao drugi put, a onda mi se javio njezin suprug i u konačnici vlasnica', prisjetio se N. Kapetanović jedva pristajući na medijski istup jer je, smatra, učinio nešto sasvim normalno.

U međuvremenu je vlasnica računa, ravnateljica Dječjeg kazališta Jasminka Mesarić, razmišljala što joj predstoji kako bi račun ipak platila. Pozvati gradsku komunalnu tvrtku, tražiti prijepis računa i naravno dvostruko platiti.

'Suprug se javio na telefon i naravno nije shvatio o čemu se radi. Preuzela sam poziv i ostala ugodno zatečena! Ne mogu to ni opisati. Beskrajno sam zahvalna. Jedna lijepa vijest, jedna lijepa gesta, topla, prava božićna gesta. Pozvala sam ga da dođe k meni u Kazalište kako bih mu zahvalila i kad smo se vidjeli, shvatili smo da se poznajemo niz godina', kaže ravnateljica. Dugo godina, dodaje, već radi u Dječjem kazalištu i čula je mnoštvo bajki i priča. Možda dijelom i zbog njih, ali nikada nije izgubila vjeru u ljude.

Nije 200 kuna mali novac...

'Nekad se malo razočaram, ali ostaje ta vjera da postoji dobro u svakom čovjeku i da ga samo treba probuditi. Ovakve stvari pokazuju mi da imam pravo', naglašava. Sretnim završetkom zadovoljan je i od prije tri godine umirovljeni profesor koji je u Ugostiteljskoj školi stekao pune 43 godine staža.

'Nije 200 kuna mali novac. Nekom je i 10 kuna puno. Situacija se dogodila baš u ovo predblagdansko vrijeme kad bi svi trebali podvlačiti crtu što smo učinili. Istina je da danas imamo inflaciju nekakvih odnosa jednih prema drugima i inflaciju moralnosti te se sve odvija u negativnom tonu, no to jednostavno ne mora biti tako', zaključuje sjajan čovjek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene