ZG vrećice
ZG vrećice Foto: Renato Petek/Facebook

Na jednoj zagrebačkoj tržnici pojavile su se ZG vrećice koje se prodaju po znatno nižoj cijeni nego u trgovinama.


"Zanimljiv se proizvod pojavio jutros na tržnici. Kažu pristuni, ide k’o halva", napisao je zagrebački zastupnik Renato Petek na svojoj stranici na Facebooku. 

Najvjerojatnije je riječ o lažnim vrećicama, budući da se prave ZG vrećice ne smiju prodavati na tržnici već samo u trgovinama. 

"Normalno, ljudi gledaju kako proći jeftinije, a neki vide u tome i zaradu. Tko će još provjeravati da li je kopija ili orginal", jedan je od komentara ispod objave. 

Od 1. listopada na snagu stupa novi model odvoza i naplate otpada.

Prema tom modelu, građani će plaćati 45 kuna fiksnu cijenu otpada i varijabilni dio kroz vrećice. Cijena najmanje vrećice, zapremnine 10 litara je dvije kune po komadu. Ona od 20 litara košta četiri kune po komadu, a cijena vrećice od 40 litara je osam kuna po komadu. S tim da se vrećice ne mogu kupiti pojedinačno, nego samo u pakiranjima od deset komada.

Na zagrebačkoj tržnici vrećice su se prodavale po 15, 25 i 40 kuna po pakiranju. 

Zagrebački zastupnik Renato Petek na Facebooku je podijelo fotografiju novih vrećica za smeće koje se prodaju po nižoj cijeni nego u trgovinama.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju