HGSS (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
HGSS (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja pronašli su mrtvo tijelo muškarca na Svetom Iliji, a sumnja se kako se radi o francuskom državljaninu koji je jučer nestao na tom predjelu.


Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u srijedu ujutro su na predjelu masiva Sveti Ilija na Pelješcu pronašli mrtvo tijelo muškarca koje još nije identificirano.

Pronalazak tijela potvrdili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odakle ističu da su policijski službenici odmah upućeni na teren kako bi se obavila identifikacija i očevid. Iako za to nema potvrde, sumnja se kako bi se moglo raditi o francuskom državljaninu koji je jučer nestao na tom predjelu.

Kako su naveli u srijedu iz HGSS-a, Stanice Orebić, francuski državljanin, 52-godišnji E.C. odsjeo je u jednom orebićkom hotelu, a jučer se sa suprugom uputio prema vrhu brda, no supruga se vratila, dok je Francuz nastavio dalje sam.

"Pošto se nakon 15,45 sati više nije javljao na mobitel, iz hotela su zatražili pomoć nakon čega su pripadnici Stanice HGSS-a Orebić žurno organizirali potragu. Nestali je bio odjeven u crne kratke hlače, crnu majicu i kapu te je imao bordo ruksak, a prema zadnjem lociranom signalu i riječima da se spušta i da "vidi kamp" pretpostavlja se da je zalutao u neprohodnu makiju iznad Kućišta i Perne", napisali su HGSS-ovci na Facebooku. (Hina)