Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka iskaza

Pogledajte Sanaderov iskaz USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas se nastavilo suđenje za Fimi mediju. Nakon što je Sanader jučer završio s iznošenjem obrane, danas je u sudnici bila prikazana snimka njegovog iskaza u USKOK-u.

Na današnjem ročištu puštena je snimka Sanaderova iskaza USKOK-u od 21. srpnja 2011. godine u kojoj on govori o okolnostima pod kojima je preuzeo vodstvo HDZ-a nakon smrt Franje Tuđmana i teškog poraza na parlamentarnim izborima. Uz Sanadera su na snimci i zamjenica ravnatelja USKOK-a i odvjetnik bivšeg premijera Čedo Prodanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader iznio obranu 'Pjevači su ugovore potpisivali s Jarnjakom. On je sve znao' Slika nije dostupna Svjedočio na suđenju Bivši direktor Ine: Ja i Sanader o Fimi mediji nikada nismo razgovarali

'I Barišić i Ježić i Pavošević su sa svim onim što su rekli kupovali sebi bolju poziciju. Krvavo sam radio za stranku i državu', rekao je tada u iskazu Sanader.

'Monstruozna je laž da je Barišić taj novac meni dao, niti bih ga ja ikada uzeo', rekao je Sanader u svom iskazu od 21. srpnja 2011. godine. I tada je demantirao sve što mu se stavlja na teret kao što je činio i tijekom suđenja. Kazao je kako je Nevenku Jurak vidio jednom u životu i to 2003. godine, a niti s Barišićem se nije često viđao.

'Svi su se pozivali na mene. Osobito za vrijeme kampanje. Čuj rekao ti je Sanader da riješiš to i to. I kako sam ja mogao znati da mi rade iza leđa. Zašto bih uništio sve dobro što sam napravio. Nevenku Jurak sam vidio jednom u životu. Pet puta se natjecala da dobije vođenje kampanje HDZ-a. Pet puta je Fimi medija izgubila, a posao je dobio Masol. Da je ona bila u mojoj kriminalnoj organizaciji pa valjda bi dobila posao', kazao je 2011. godine Sanader.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a nekoliko ga je puta upozorila da prijeđe na konkretne optužbe, no je Sanader inzistirao da joj objasni strukturu i organizaciju stranke. 'Ova optužnica je bajka koju ću demantirati u sudskom postupku', govorio je u srpnju 2011. Ivo Sanader na ispitivanju u sjedištu USKOK-a.

Što se tiče vlasništva nad brojnim nekretninama, kazao je kako sve nekretnine kupio prije no što se dogodilo sve za što ga se tereti jer je ranije bio suvlasnik dvije tvrtke.

'Da sam ja radio sve ono što mi stavljate na teret pa ne bih radio na uređivanju zakona o stranačkom financiranju', kazao je Sanader.

Puštena je još jedna snimka i to snimka ispitivanja od 22.11.2011. U društvu sa Sanaderom je njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Ostao je kod svog prvog iskaza iz srpnja iste godine, odbacio sve optužbe o crnom stranačkom fondu i nezakonitom bogaćenju te ponovio da ne želi odgovarati na pitanja istražitelja. Nitko nema primjedbe na pregledane snimke.

Suđenje je za danas završeno, a sutra će obranu iznositi drugooptuženi Mladen Barišić.

>> 'Hoćete li mi vi govoriti kako da se branim'?!' - 'Da, hoću!'

Šest dana Ivo Sanader iznosio je obranu, tvrdeći da su optužbe protiv njega iskonstruirane, a svjedoci - njegovi dojučerašnji suradnici, iskaze protiv njega dali su da spase sebe. Najviše je prozivao bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića.

'Izgleda da u Hrvatskoj samo treba reći dao sam Sanaderu novac i više ništa ne moraš dokazivati. 19 puta je dao iskaz ali ne u roku od mjesec dana nego u godinu dana. Zašto? Zato jer kako je USKOK-u nešto trebalo on je rekao dođi ti prijatelju ovamo i reci još nešto', tvrdi Sanader. Ponavljanjem, komentiranjem medijskih natpisa i drugih postupaka protiv njega, naljutio je sutkinju Ivanu Čalić, a nakon upozorenja Sanader je zaprijetio da će otići. Na kraju se ipak predomislio. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene