Mladunče medvjeda, ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL)
Mladunče medvjeda, ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL) Foto: DPA/PIXSELL

"Mladunče ima oko mjesec dana te teži kilogram i pol. Zdravo je, nije udareno te ga je vjerojatno medvjedica nosila u ustima kada ju je nešto u prometu prepalo", rekao je lovnik Slavko Medved te je dodao da je medvjedić sada na sigurnom.


Na staroj cesti Rijeka – Zagreb nedaleko od Delnica Matija Grgurić iz Kupjaka s kolegama je naišao na mladunče medvjeda.

Vezani članci Medvjed na vratima Netko im pozvonio na vrata u 22h, sva sreća da su provjerili sigurnosnu kameru prije otvaranja Medvjed na trijemu Više sreće nego pameti: Na trijemu joj se pojavio gladni medvjed, a ona ga je odlučila nahraniti i pomaziti

Kako je kazao za Novi list, prvo su pomislili da je riječ o plišanoj igrački, a kada su ga krenuli zaobići, medvjedić se pomaknuo. Izašli su automobila, fotografirali ga te su u tom trenu na cesti stala i dvojica policajaca koja su alarmirala lokalno lovačko društvo.

Zajedno s Interventnim timom za krupne zvijeri iz lovačkog društva Lipov vrh stigao je lovnik Slavko Medved, koji je kazao kako je neuobičajeno da medvjedica mladunče ostavi nasred ceste.

"Mladunče ima oko mjesec dana te teži kilogram i pol. Zdravo je, nije udareno te ga je vjerojatno medvjedica nosila u ustima kada ju je nešto u prometu prepalo", rekao je Medved te je dodao da je mališan sada na sigurnom.

"Dalje ćemo se pobrinuti za njega u nadi da će se vratiti u svoje prirodno stanište", zaključio je Medved.