Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljene nadzorne kamere

Splitski Peristil dobio 'oči'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukladno planovima nadzora javnih površina, u petak su na splitskom carskom trgu Peristilu postavljene kamere za video-nadzor, koje će idućih dana biti u testnoj fazi, priopćili su iz gradske uprave.

U gradskoj upravi kažu kako je, s obzirom na statističke i druge sigurnosne pokazatelje splitsko-dalmatinske policije, a uvažavajući stav Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Splita, gradonačelnik Ivo Baldasar još 2014. pokrenuo projekt uvođenja sustava video nadzora javnih površina Grada Splita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RIJEKA I DALJE U ŠOKU Vlasnica riječkog kafića u kojem se dogodilo brutalno ubojstvo tvrdi: "Snimku je presnimio policajac na mjestu događaja, kao dokaz" Slika nije dostupna STRAŠAN ZLOČIN Procurila snimka koja ledi krv u žilama: Nadzorne kamere zabilježile brutalno ubojstvo žene u Rijeci

Temeljem Elaborata sigurnosne prosudbe javnih površina, Splitu je MUP-ovim rješenjem odobreno obavljanje poslova privatne zaštite na trinaest javnih površina. Radi se o Trumbićevoj obali, točnije Matejušci, potom ispred crkve sv. Frane, u Marmontovoj prema Tončićevoj ulici, na Trgu Gaje Bulata ispred kazališta, u Ulici Kralja Tomislava ispred ljekarne, ispred kavane Semafor kod Galerije umjetnina, Zlatnih vrata i spomenika Grguru Ninskom, u Hrvojevovoj ulici kod Strossmayerovog parka, na Peristilu, Rivi kod ulaza u Dioklecijanove podrume, potom kod spomenika dr. Franji Tuđmanu i na Narodnom trgu.

"Utvrđeno je da će se sustav video nadzora prvo uspostaviti na lokaciji Peristil. Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Splitu od 17. ožujka ove godine dobivena je suglasnost za postavljanje video nadzornog sustava na lokaciji Peristil, na zgradi na Peristilu autora Nevena Šegvića, u razini prvog kata, na JZ pročelju, i to PTZ kamerama s nosačem i tri fiksne kamere s pripadajućim montažnim materijalom i instalacijama. Grad će do trenutka stavljanja kamera u punu funkciju postaviti table s obavijesti da se radi o prostoru pod video nadzorom", stojiu priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene