Tajno glasanje na kojem su županijski vijećnici Ličko-senjske županije trebali izabrati predsjednika skupštine, odgođeno je za četvrtak u 18 sati.

Galerija


Lista Darka Milinovića srušila je kvorum.

Vezani članci Ličko-senjski župan Darko Milinović (Foto: Dnevnik.hr) Darko Milinović za Dnevnik Nove TV: "Predložit ću još jedan proračun, a ako on ne prođe, vraćam se u Sabor" Darko Milinović dolazi u Vladu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milinović na sastanku kod Plenkovića: ''Na koljenima bih došao u Zagreb, izbacili su me iz HDZ-a, ali ne mogu iz države''

Do tajnog glasanja došlo je nakon što je utvrđeno da nema koalicijskih sporazuma. HDZ-ov Marijan Kustić iznio je prijedlog o tajnom glasanju koje je podržalo 14 vijećnika s liste HDZ-a, dva vijećnika SDSS-a te jedan s liste HSP-a.

Protiv toga je Darko Milinović koji je poručio da njegova lista neće biti na glasanju. HDZ-u za većinu u skupštini potrebno je 17 ruku.

"Mi se nećemo pojaviti, koliko znam bura promjena se isto neće pojaviti na glasanju. Uvjeren sam u poštenje HSP-a jer istina govoreći Karlo Starčević vraća povjerenje u politiku. Danas ga može povratiti skroz ili urušiti. Ja sam uvjeren u povjerenje HSP-a", rekao je prethodno Milinović.