Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 2
Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 2 Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Premijer Plenković komentirao je na početku sjednice Vlade štrajk prosvjetara.


Premijer Plenković stigao je na sjednicu Vlade iz Osijeka gdje se susreo s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Vezani članci Predsjedništvo HDZ-a Potvrđeno za Dnevnik Nove TV: Unutarstranački izbori u HDZ-u održat će se 15. ožujka Sjednica Vlade, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Vlada u cijelosti odbila zahtjev za smjenu ministrice Blaženke Divjak

"Projekt u Osijeku financirala je Vlada, napravljen je učenički dom i pokazali smo time da brinemo za manjine", kazao je Plenković na početku sjednice Vlade.

"Nastojimo očuvati identitet Hrvata u Mađarskoj i Mađara u Hrvatskoj", kazao je.

"Što se tiče teme koja je zaokupila pozornost Vlade, a to je štrajk, danas sam dao izjavu u Osijeku. Očekujemo rezultate o štrajku sutra tijekom jutra i nakon toga ćemo stupiti u kontakt te vidjeti koje korake poduzeti dalje.

Cilj Vlade da se normalna nastava omogući što prije. Pogotovo u odnosu na ono što smo učinili i činimo. Pričekajmo sutra pa ćemo više o toj temi", kazao je premijer.

Vlada će na sjednici, između ostalog, odlučivati i o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i nacrtu prijedloga zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu.