Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta mjera

Na riječkom području voda se više ne mora prokuhavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na riječkom području ukinuta je preventivna mjera prokuhavanja vode za piće, priopćeno je iz riječkoga Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija.

Naime, posljednji rezultati analiza uzoraka vode iz vodovodne mreže na širem riječkom području pokazuju kako je isporučena voda zdravstveno ispravna, i svi su parametri, uključujući i mutnoću, sukladni Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, navodi se.

>> Na riječkom području i dalje se preporuča prokuhavanje vode

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Slika nije dostupna Zbog nečistoće Na riječkom području i dalje se preporuča prokuhavanje vode

Slijedom istovjetnih rezultata ispitivanja - koje su proveli Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te ovlašteni laboratorij u riječkom Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija - sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja RH zato je donijela odluku o ukidanju preventivne mjere prokuhavanja vode za piće, uvedene prošlog utorka, 6. studenoga.

Zamućenja riječkih izvorišta vode prouzročila je obilna kiša, zbog čega je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka od 6. studenoga pojačano dezinficiralo vodu prije njene isporuke korisnicima, a korisnicima na području grada Rijeke i okolice bilo je preporučeno da iz preventivnih razloga vodu prije uporabe prokuhavaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene