Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nečistoće

Na riječkom području i dalje se preporuča prokuhavanje vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preventivna mjera prokuhavanja vode prije upotrebe za piće na riječkom području preporuča se i dalje, dok se ne ispere sustav javne vodoopskrbe, priopćeno je danas iz riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija.

Korisnicima na području Rijeke i okolice su iz vodovoda u utorak, 6. studenoga preporučili da vodu preventivno prije upotrebe prokuhaju, do obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi. Naime, obilne oborine uzrokovale su zamućenja riječkih izvorišta zbog čega je VIK pojačano dezinficirao vodu prije isporuke korisnicima. Iz VIK-a su naglasili da je isporučena voda mikrobiološki ispravna.

U priopćenju se navodi da su današnje vrijednosti mutnoće vode na izvorištima, koja su u funkciji vodoopskrbe šireg riječkog područja, u skladu su s Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. Radi normalizacije vodoopskrbe počelo je ispiranje vodosprema i javne vodovodne mreže, pa se, dok se sustav ne ispere, i nadalje savjetuje preventivna mjera prokuhavanja vode prije upotrebe za piće.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Marko Filipović Nužni potez Gradonačelnik Rijeke o ponovnom otvaranju termoelektrane, komentirao i poskupljenje vode: "Ta mjera će vrijediti samo dva mjeseca"

>> Na širem riječkom području vodu treba prokuhavati

Ispiranje vodoopskrbnog sustava na području Rijeke i „riječkog prstena“ obavljat će se će više dana, a procjenjuje se da će se mreža ispirati i tijekom idućeg tjedna. Zamućena voda koja je ušla u vodoopskrbni sustav sljedećih će se dana ispuštati na hidrantima, veće količine vode otjecat će po prometnicama, pa se se sudionike u prometu moli da budu oprezni.

Pojedinim će se objektima, posebno višekatnicama, zbog ispiranja mreže voda isporučivati sa smanjenim tlakom ili će povremeno ostajati bez vode, priopćili su iz VIK-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene