Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

(Ne)Ljubaznost u prometu

Na putu nesavjesnog vozača našla se naša ekipa i umalo stradala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko ste puta zakoračili na pješački prijelaz, a automobili su jurili oko vas? Dan ljubaznosti u prometu to pokušava promijeniti.

Prijeći cestu u središtu grada ponekad je nemoguća misija. Baš kao i odraditi novinarski zadatak o ljubaznosti u prometu. Tako je našu novinarku tijekom snimanja ovog priloga gotovo pokupio automobil. Toliko o ljubaznosti odmah na početku. Dan ljubaznosti u prometu i nije protekao najljubaznije.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

'Zadatak je da upisujemo vozače koji su stali na pješački prijelaz, i zaokružujemo broj onih koji nisu stali, koji su se gurali među pješake', rekao je Ivan. 'Ja sam zasad popisao 114 auta, 30-ak ih nije stalo', rekao je Luka. Zakon je jasan: kada pješak zakorači na pješački prijelaz, vozač ga mora propustiti. Ili iz novčanika ide 500 kuna.

>> Nova pravila auto osiguranja: U slučaju nesreće prepolovit će se odštete

U 16 godina koliko se akcija provodi, postali smo savjesniji vozači. Mjesta za poboljšanje ima. 'Poboljšati na način da vozači prate pješake, zaustavljaju se, laganije voze, puštaju prednost biciklistima', rekao je jedan građanin. 'Želimo da to kulturno i ljubazno ponašanje sudionika u prometu bude dio naše svakodnevnice, da se sigurnije i ugodnije osjećamo', rekao je Ivan Ivanović iz  Odjela sigurnosti cestovnog prometa.

To je proces koji traje, kažu u policiji. No utješno je da se ljubaznost ipak može naučiti. Pitanje je samo, koliko brzo? Ili pak, sporo?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene