Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donošenje odluka

Na prozivke o neodlučnosti Plenković odgovara: Nema šanse da mi netko nameće ritam

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Šutnja premijera Andreja Plenkovića zbog afere Savjetnici u Agrokoru dovela je do niza kritika na njegov račun. Najglasnija je oporba koja i dalje traži da preuzme odgovornost. Na prozivke da cijeli mandat odugovlači u donošenju odluka, Plenković odgovara – nema šanse da mu netko drugi nameće ritam.

Od prizora skidanja i premještanja ploče HOS-a prošlo je gotovo pola godine. Što s natpisom Za dom spremni - nema odgovora. Godinu dana čeka se što će odlučiti Povjerenstvo o spornim pitanjima prošlosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

"Odluka će biti vjerojatno objavljena u srijedu kad imamo sastanak Povjerenstva", rekao je Zvonko Kusić.

U njemu je 17 stručnjaka. Zajednički stav čini se nisu postigli. "Isto tako će biti, ja se nadam, s većinskom suglasnošću i preporuke na koji način zakonodovac, odnosno, država, se treba nositi s problemima i prijeporima", rekao je Kusić.

Premijer je očekivao preporuke i od Savjeta za Inu. Prošlo je više od godinu dana, tek se traže konzultanti.

Koje avione kupiti - i to se odgađa. Premijer je najavio da će odluku o tome objaviti ''za nekoliko tjedana''.

Oporba proziva - premijer odugovlači, šuti i ne reagira. "Andrej Plenković nema nijednu stvar u kojoj je proaktivan i u kojoj rješava stvari nego kasni u većini stvari koje su bitne za našu državu'', proziva ga SDP-ova Gordan Maras.

Živi zid brine za Uljanik i Petrokemiju. "Naravno da se odluke teško donose zato što je premijer stvorio korumpiranu saborsku većinu u kojoj treba zadovoljiti deset različitih stranaka, frakcija i tako dalje i naravno da se tako razjedinjena grupa ljudi ne može ni dogovoriti ni što hoće ni kako hoće'', kazao je Ivan Vilibor Sinčić, lider Živog Zida.

Most traži brze odluke. "Nikakvo osnivanje povjerenstava, nego stvarno donošenje odluka. Očito je među vladajućima postojao dobar razlog za tišinu oko svega što se događa'', rekao je Božo Petrov, predsjednik Mosta.

Premijer im uzvraća: "Neka pobijede na izborima, pa neka oni budu predsjednici Vlada, vrlo jednostavna logika''.

I objašnjava: "Ja donosim odluke i vodim politiku dinamikom za koju smatram da je najbolja i najodgovornija i za Vladu i za Hrvatsku. To što netko drugi ima u svojoj glavi svoje prioritete, meni da netko nameće ritam - nema šanse ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade."

Vlade iz koje je izašao državni tajnik za demografiju, koji sad putem društvenih mreža upozorava da Hrvatska izumire. Za ključan problem rješenja još nema.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene