Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modernizacija

Nemojte se iznenaditi kada medicinsku sestru vidite s tabletom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemojte se iznenaditi ako vam uskoro na pregled kući dođe medicinska sestra s tabletom.

Zdravstveni kartoni polako odlaze u povijest. U sljedećih šest mjeseci sve bi patronažne sestre trebale dobiti tablete. Svima bi trebalo biti brže, lakše i jednostavnije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Ilustracija Zabrinjavajući deficit Teška situacija u europskoj državi: "Ako se ovako nastavi, bolnice će morati zatvoriti odjele"

Ispunjavanje papirologije, višestruko prepisivanje podataka, puno kartona - uz skrb za pacijente, sve je to u opisu posla patronažne sestre. Ali od iduće godine stvari se mijenjaju.

Patronažne sestre se moderniziraju i na teren izlaze s ovakvim prijenosnim računalima. Svi podaci o pacijentu unosit će se elektroničkim putem.

Ministar zdravlja ima novi dokument. Što to znači za pacijente?

'Do sada je to bilo tako da se nakon radnog vremena vratimo u ambulantu i pišemo izvode i mišljenja prema liječnicima i onda ih nosimo liječnicima na ruke po ambulantama, a sada to više ne moramo raditi i imat ćemo više vremena za pacijente', rekla je Martina Prelčec, patronažna sestra, Dom zdravlja Zagreb Centar.

Dobro za sestre, ali i pacijente. Jer svi podaci odmah će biti dostupni i obiteljskom liječniku, kao i drugim zdravstvenim ustanovama. 'Sve osobe koje su uključene u skrb, biti će ovdje navedene na jednom mjestu - bilo da se radi o pedijatri, ginekologu, liječničku opće medicine ili bilo kojoj drugoj razini zdravstvene zaštite', rekla je Irena Ban, patronažna sestra, Dom zdravlja Zagreb Centar.

Projekt ide u više faza, a prve tablete dobit će sestre na području Vukovarsko - srijemske županije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene