Na klupici uz more u mjestu Kućište na poluotoku Pelješcu netko je vijcima pričvrstio metalne čepove kako se na nju ne bi moglo sjesti.


Iz Turističke zajednice Općine Orebić osudili su čin vandalizma i dodali kako je obaviješten komunalni redar kako bi se klupica što prije sanirala.

Vezani članci Gradilište Pelješkog mosta - 2 Priča duga više od 20 godina: Pogledajte kako izgleda Pelješki most godinu dana od početka izgradnje Kineski radnici u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako žive kineski graditelji Pelješkog mosta: "Malo troše, ali radi mosta ćemo sve to podnijeti"

"Individualni vandalizam kao što se dogodio s klupicom u Kućištu nećemo previše komentirati, ne znamo o kome se radi, je li to čin lokalnog stanovnika ili turista. Svakako osuđujemo svaki takav sličan postupak", kazali su iz TZ-a za DNEVNIK.hr.

Ističu da turistička zajednica Općine Orebić i Općina Orebić rade sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi privukli što veći broj turista i kako bi se oni koji su tamo osjećali sigurno i dobrodošlo.

"U suradnji konstantno povećavamo komunalnu opremu, javne koševe za smeće, tuševe na plažama, klupe, imamo i dva javna fitnesa na otvorenom. Osim toga, zbog pandemijskih uvjeta smo izbacili velike koncerte, a ostavili smo gotovo sva manja događanja kako bi gosti imali bogat program, a u isto vrijeme ostali zdravi", rekao je Marko Galiot iz Turističke zajednice Općine Orebić.