Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedaleko od masovne grobnice na Ovčari djelatnici vukovarskog Vupika naišli su na više ljudskih kostiju koje pripadaju najmanje trima osobama.


Kopajući iskop za polaganje sustava za navodnjavanje djelatnici Vupika na dubini od 50-ak centimetara naišli su na više kostiju. Nakon ovog pronalaska, kontaktirana je policija, a odmah se pristupilo i očevidu koji će otkriti kolika je točna starost kostiju te o kojem se broju ljudi radi.

Vezani članci Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

>> Zemljište Spomen-doma Ovčara preneseno u državno vlasništvo

>> 'Presude za Ovčaru su premale za zlodjela koje su počinili'

Vještačenjem je utvrđeno da fragmenti ljudskih kostiju koje su djelatnici VUPIK-a jutros iskopali nedaleko mjesta masovne grobnice na Ovčari nisu iz razdoblja Domovinskog rata, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. Vještačenje je obavio patolog Kliničke bolnice Osijek Mladen Marcikić koji je utvrdio kako su kosti stare više desetljeća.

Na mjestu masovne grobice na Ovčari, u blizini koje su pronađene kosti, ekshumirani su 1996. posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga, a ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, dva dana nakon sloma obrane grada.

Prema podacima vukovarske bolnice, iz bolnice je odvedeno oko 260 ranjenika i civila od kojih je 200 ubijeno na Ovčari dok se za preostalima još uvijek traga. (Hina)