Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko grobnice

Ljudske kosti s Ovčare nisu iz Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedaleko od masovne grobnice na Ovčari djelatnici vukovarskog Vupika naišli su na više ljudskih kostiju koje pripadaju najmanje trima osobama.

Kopajući iskop za polaganje sustava za navodnjavanje djelatnici Vupika na dubini od 50-ak centimetara naišli su na više kostiju. Nakon ovog pronalaska, kontaktirana je policija, a odmah se pristupilo i očevidu koji će otkriti kolika je točna starost kostiju te o kojem se broju ljudi radi.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

>> Zemljište Spomen-doma Ovčara preneseno u državno vlasništvo

>> 'Presude za Ovčaru su premale za zlodjela koje su počinili'

Vještačenjem je utvrđeno da fragmenti ljudskih kostiju koje su djelatnici VUPIK-a jutros iskopali nedaleko mjesta masovne grobnice na Ovčari nisu iz razdoblja Domovinskog rata, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. Vještačenje je obavio patolog Kliničke bolnice Osijek Mladen Marcikić koji je utvrdio kako su kosti stare više desetljeća.

Na mjestu masovne grobice na Ovčari, u blizini koje su pronađene kosti, ekshumirani su 1996. posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga, a ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, dva dana nakon sloma obrane grada.

Prema podacima vukovarske bolnice, iz bolnice je odvedeno oko 260 ranjenika i civila od kojih je 200 ubijeno na Ovčari dok se za preostalima još uvijek traga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene