Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani traže odgodu

Sunce, more i bageri: Turiste na omiljenom otoku usred sezone dočekali radovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt "Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije" sufinanciran je iz Kohezijskog fonda EU i težak 20,5 milijuna kuna, no stanovnicima otoka zadaje glavobolju.

Početak zemljanih radova i dolazak teške mehanizacije na otok uzrokuje veliku buku i zagađenje, piše Pomorac.hr. Radovi su trebali početi 2021. godine, no portal piše kako su započeli tek krajem lipnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite Čeka nas kaos! Zbog ogromnih radova ovog vikenda nema tramvaja u nekim dijelovima grada, ukidaju se četiri tramvajske linije Ilustracija Zbog radova Važna ulica u centru Zagreba zatvara se za sav promet: Pogledajte obilazne pravce

"Buka je od bagera, kopa se, buši se…ogromni oblaci prašine konstantno su prisutni na plaži, a onečišćuju i kuće. Prozori, vrata, odjeća na sušilu, ležaljke, brodovi, bicikli… sve je prašnjavo", požalio im se čitatelj.

"U ovom trenutku ne mogu reći kojom dinamikom će se izvoditi projekt, ali ne mislim da ćemo ga zaustavljati. Prije svega, mislim da smo svi zadovoljni što je projekt napokon moguće izvesti. Ulažemo sve napore kako bi izvođenje radova što manje ometalo turističku sezonu. Projekt je europski i traži svoju dinamiku, ima svoje kontrole i sustav nadzora. Svjesna sam da se te stvari teško mogu pomiriti, ali upravo iz tog razloga svake srijede smo na otoku i radimo koordinaciju izvođenja radova kako bi negativan utjecaj bio što manji, rekla je za portal ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop.

U moru se prije nekoliko dana pojavilo i onečišćenje, pozvana i Lučka kapetanija, a navodno je brod koji donosi materijal za nasipanje izbacio smeće u more.

Gustav Červar, viši stručni suradnik ureda ravnatelja LUŠKŽ objasnio je kako za takve vrste radova, koji su od važnosti za RH, izuzeća po pitanju radova u tijeku sezone ne postoje.

"Grad Šibenik izdao je dopuštenje za izvođenje radova tijekom sezone. Ukoliko Grad dopuštenje povuče, gradilište će biti zaustavljeno", dodao je. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene