Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica predsjedništva i vijeća

Bačić brani Filipovićevu izjavu o Balaševiću i ćirilici: ''Nije se kandidirao za glazbenog kritičara, nego gradonačelnika''

Danas se sastaje Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Uoči sjednice izjavu za medije dao je HDZ-ov Branko Bačić.

U Središnjici HDZ-a u 17:30 će početi zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Uoči sjednice izjavu za medije dao je Branko Bačić. Komentirao je prijedlog Mosta o promjenama u radu Hrvatske obrtničke komore.

''Meni je žao što nisam sa sobom ponio prijedlog zakona da vam pokažem o kakvoj je formi riječ. To ima par rečenica u produžetku. Nema niti jedne riječi u toj Mostovoj formi o javnim ovlastima HOK-a. Mi ćemo u HDZ-u predložiti zaključak na tragu onog zaključka kad je bilo u pitanju članstvu u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Zadužit ćemo Vladu da do najkasnije srpnja Saboru podnese prijedlog'', rekao je Bačić.

Osvrnuo se i na izjavu Davora Filipovića koji je na pitanje o ćirilićnim natpisima u Ilici posvećenima Đorđu Balaševiću kazao da ne zna čitati ćirilicu. 

''Nije se kandidirao za glazbenog kritičara, on se kandidirao za gradonačelnika Zagreba. Vjerujem da građane interesira stav gospodina Filipovića o obnovi Zagreba nakon potresa, kako će biti uređen zdravstveni sustav, promet, kako će se urediti školstvo, dječji vrtići, brojni životni problemi grada Zagreba. Moram reći da ne vidim ništa sporno u tome da kao mlad čovjek nije kroz svoje osnovno obrazovanje nije učio ćirilično pismo i s druge strane ako nije fan glazbenog opusa Đorđa Blašvića da kaže da ne zna stih u pojedinoj pjesmi '', kaže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene