Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlomljena i česnica

Nakon izbora obilježen pravoslavni Božić: Ovo je prilika za dijalog kojega do sada nije bilo

Česnica s novčićem
Česnica s novčićem DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Česnica s novčićem Česnica s novčićem Foto: DNEVNIK.hr Boris Milošević Boris Milošević Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović, Milorad Pupovac i Boris Milošević Davor Božinović, Milorad Pupovac i Boris Milošević Foto: DNEVNIK.hr +0 Političari na pravoslavnom Božiću Galerija 1/4 >>
Povodom pravoslavnog Božića održan je domjenak Srpskog narodnog vijeća. Na njemu su dominirale teme predsjedničkih izbora te poruke o izazovima, kompromisima i kohabitaciji.

Predsjednički izbori bili su tema domjenka Srpskog narodnog vijeća u povodu pravoslavnog Božića. Dodijeljene su godišnje nagrade za doprinos razvoju srpskih institucija, humanizam, antifašizam i unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Tradicionalno je razlomljena i česnica, a novčić u njoj je ove godine pronašao je snimatelj Predrag Vekić. Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević u svom govoru naveo je očekivanja od izabranog predsjednika.

"Čestitam novoizabranom predsjedniku republike. Od njega očekujem predanost ustavu i ustavnom patriotizmu“, rekao je Milošević.

„Pred nama je izazov, pred nama je kohabitacija, ali to je prilika za dijalog kojeg do sada nije bilo, za kompromise koji se nisu tražili, prilika za ravnotežu političkih odnosa među političkim idejama i političkim strankama“, dodao je te zaključio kako su ovi izbori prilika da Hrvatska postane nacija kohabitacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene