Povodom pravoslavnog Božića održan je domjenak Srpskog narodnog vijeća. Na njemu su dominirale teme predsjedničkih izbora te poruke o izazovima, kompromisima i kohabitaciji.

Galerija


Predsjednički izbori bili su tema domjenka Srpskog narodnog vijeća u povodu pravoslavnog Božića. Dodijeljene su godišnje nagrade za doprinos razvoju srpskih institucija, humanizam, antifašizam i unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

Vezani članci Boris Milošević, prvi politički predstavnik hrvatskih Srba na proslavi Oluje I svjetski mediji pišu o Oluji: "Na proslavi prvi puta sudjelovao visoki predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj" Boris Milošević Boris Milošević u Kninu: "Čuo sam poruke pomirbe, svoj dolazak vidim kao zalog za budućnost"

Tradicionalno je razlomljena i česnica, a novčić u njoj je ove godine pronašao je snimatelj Predrag Vekić. Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević u svom govoru naveo je očekivanja od izabranog predsjednika.

"Čestitam novoizabranom predsjedniku republike. Od njega očekujem predanost ustavu i ustavnom patriotizmu“, rekao je Milošević.

„Pred nama je izazov, pred nama je kohabitacija, ali to je prilika za dijalog kojeg do sada nije bilo, za kompromise koji se nisu tražili, prilika za ravnotežu političkih odnosa među političkim idejama i političkim strankama“, dodao je te zaključio kako su ovi izbori prilika da Hrvatska postane nacija kohabitacije.