Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platili porezni obveznici

Državi prijeti pola milijarde eura jamstava danih Uljaniku, za taj novac može se izgraditi čak 250 vrtića!

Zdravko Marić, ministar financija (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić, ministar financija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zdravko Marić, ministar financija (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Marić, ministar financija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Darko Horvat, ministar gospodarstva (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Zbog situacije u Uljaniku na naplatu je stigao dio državnih jamstava koja su dana brodogradilištu.

Naplatu je pokrenula mađarska OTP banka u iznosu od 48 milijuna eura koje su sada banci platili svi porezni obveznici.

Pročitajte i ovo Uljanik Još se ne zna rasplet s Uljanikom Boris Šavorić: ''Ništa od iznesenog u vezi uloge našeg odvjetničkog društva i Uljanika nije istina'' Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Pokazali interes Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

Ukupno državi prijeti naplata od čak pola milijarde eura. Prva sljedeća su na redu jamstva zbog nedavno otkazanih gradnji brodova.

Pola milijarde eura jamstava. To je 3 i pol milijarde kuna. Da ne spominjemo da smo za taj novac mogli izgraditi još jedan Pelješki most, ili čak 250 dječjih vrtića.

"Hrvatska poštanska banka u ovom trenutku se nije odlučila na takav korak. Što će nas dočekati glede narudžbi koje su u ovom trenutku otkazane, a u ovom trenutku su teške negdje oko 70-ak milijuna eura. To ćemo vidjeti u prvim danima slijedećega tjedna", kazao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Vodimo razgovore s bankama po tom pitanju ali kakvi god razgovori bili, oni jesu konstruktivni, ali u konačnici oni su posudili novce i za to imaju instrument osiguranja, a to je državno jamstvo", pojasnio je ministar financija Zdravko Marić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene