Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici karlovačke Hrvatske gorske službe spašavanja u četvrtak su u jutarnjim satima započeli s pretraživanjem rijeke Mrežnice u potrazi za 33-godišnjim muškarcem iz Sv. Ivana Zeline, koji je u srijedu nestao tijekom raftinga.


Policija iz Duge Rese je nešto prije ponoći zaprimila obavijest o nestanku raftera, koji je sam otišao u srijedu oko podneva na rafting u mjesto Tounj na rijeci Tounjčici. Cilj mu je bio Zvečaj na Mrežnici.

Vezani članci Potraga za nestalom osoboma kod Osijeka - 3 Sretan kraj akcije HGSS-a: Žena prijavila da joj se muž nije vratio iz ribolova, našli ga u Dravi kako se jedva drži za granu Arhivska fotografija (Foto: Dominik Grguric/PIXSELL) Iz Mrežnice kod Tounja izvučeno tijelo nepoznate osobe

Prema do sada poznatim podacima, on se oko 15 sati javio mobitelom prijatelju da je ušao u Mrežnicu i nakon toga je nedostupan, iako je mobitel uključen. Nije se pojavio na dogovorenom mjestu u Zvečaju.

TRAGEDIJA NA MREŽNICI Utopio se pokušavajući spasiti prijatelja

Čim se razdanilo, karlovački HGSS je s tri čamca i šest osoba počeo s pretraživanjem toka Mrežnice, jedni uzvodno, drugi nizvodno od Tounjčice.

Vođa potrage Vladimir Furač rekao je da je uz HGSS-ovce na terenu i policija, a budući da je potraga ciljana na relativno malom prostoru nije im potrebna pomoć većeg broja ljudi ili udruga koje se bave sportovima na vodi. Potraga ide u dva smjera - od Generalskog Stola do Zvečaja te nizvodno od Ušća Tounjčice u Mrežnicu.

"Nadamo se da ćemo mladića uočiti živog, negdje na vodi ili obalama, a o eventualnom angažmanu ronioca odlučit će policija", rekao je Furač.

Prenoćio na otvorenom

Živog i zdravog raftera iz Sv. Ivana Zeline na obali Mrežnice u Keićima, u četvrtak ujutro, pronašli su pripadnici HGSS-a.

On je u srijedu otišao na samostalni spust niz rijeku, ali su ga zadesile teškoće pa je doplutao do Keića, gdje ga je uhvatila noć te je prenoćio na otvorenom, javio je Hini pročelnik karlovačke stanice HGSS-a Dubravko Butala.

Policija iz Duge Rese je nešto prije ponoći zaprimila obavijest o nestanku raftera, koji je sam otišao u srijedu oko podneva na rafting u mjesto Tounj na rijeci Tounjčici. Cilj mu je bio Zvečaj na Mrežnici, kamo nije stigao, a posljednji telefonski kontakt s prijateljem imao je oko 15 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook