Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mjestu prošlomjesečnog katastrofalnog požara u sisačkoj rafineriji danas se ponovno gasio požar.


Do požara je došlo na istom mjestu, KP - 6, gdje se dogodio veliki požar prošlog mjeseca, potvrđeno je za Dnevnik.hr iz PU sisačko-moslavačke. Do požara je došlo oko 14:35 sati tijekom sanacije mjesta požara i popravku oštećenih cjevovoda, a zapalila se zaostala nafta po kanalima.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bernardić: "Ako je Predsjednica koristila SOA-u za smjenu Radeljića, onda ona mora otići" Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Koordinator Stožera za obranu Rafinerije nakon odluke o zatvaranju: "Mađari nas malo-pomalo okupiraju"

U policiji su dodali kako vatra nije bila velikog razmjera te da je požar ugašen pjenom. Isto je potvrdio i direktor rafinerije.

'U dijelu cijevi ostalo nam je nafte, te smo odlučili pristupiti rezanju tih cijevi kako bi naftu mogli ispumpati. Prilikom jednog takvog postupka zapalila se nafta, no požar je odmah ugašen pjenom jer uz radnike cijelo vrijeme dežuraju vatrogasci', rekao je direktor sisačke Rafinerije Damir Butković.

Iz županijskog Centra 112 Sisak su potvrdili da je iz Rafinerije izlazio dim tijekom čišćenja kolona koje je bio zahvatio požar. Podsjetimo, prošlog mjeseca došlo je do nekoliko eksplozija i velikog požara do kojeg je došlo zbog zapaljenja u cijevnom kanalu kroz koji prolazi čitav niz cjevovoda produkata.

Policija je navela da provodi očevid radi utvrđivanja moguće odgovornosti za ovaj novi požar. Za požar koji je 20. lipnja zaprijetio Sisku kazneno je prijavljeno petero djelatnika sisačke Rafinerije.