Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdržite još malo

Kiša na kopnu se nastavlja, no uskoro stiže pravo proljetno vrijeme. Na Jadranu treba pripaziti na - UV zračenje

Sredina tjedna donosi više sunca u gotovo sve krajeve, no prije tog sutra će još biti nešto promjenjivije, i to opet u unutrašnjosti gdje tijekom dana može biti pokojeg sporadičnog pljuska, a ljepše vrijeme i na kopnu očekujemo od srijede.

Jutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, u kopnenim krajevima uz promjenjivu naoblaku. Ranije je pri tom malo kiše moguće uglavnom u gorju, možda i oko Rijeke te u sjeverozapadnom području. U Dalmaciji će pak još jednom prevladavati sunčano. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od deset do petnaest, a na Jadranu između petnaest i dvadeset stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija vremenska prognoza Isplati li se vaditi roštilj za Praznik rada? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Promjenjive naoblake u središnjoj Hrvatskoj će biti i poslijepodne te je malo kiše ili pokoji pljusak moguće i kasnije. Zapuhat će bura, a temperatura će biti oko dvadeset stupnjeva. U Slavoniji i Baranji više sunca i vrlo rijetko mogućnost za malo kiše ili pljusak uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom zapadnije u regiji. Većinom će ipak biti suho, danju uz sjeverozapadnjak i temperaturu do 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano, a u gorju promjenjivije, osobito u Gorskom kotaru gdje će tijekom dana biti pljuskova. A pokoji je moguć i na sjevernom Jadranu, samo rjeđe. Puhat će uglavnom južni i jugozapadni vjetar, navečer na mogu jugo. Temperatura, najčešće između 18 i 22 stupnja.

U Dalmaciji će uglavnom prevladavati sunčano. A bit će i dosta toplo, toplije nego drugdje. Poslijepodne će puhati većinom sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom od 23 do 25 stupnjeva.

Idućih dana, u kopnenim krajevima barem djelomice sunčano, bit će svakako više sunčanih razdoblja nego početkom tjedna, a bit će i toplo. Ipak, obzirom da ni u nastavku tjedna neće biti posve stabilno i dalje postoji mogućnost za pokoji pljusak, no ta mogućnost će biti mala. Za sad, najvjerojatnije, malo kiše tek u noći s četvrtka na petak. Možda i prespavate.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, mada na sjevernom dijelu isto rijetko može biti pokojeg pljuska obzirom da će biti nestabilnije. Toplo, uz temperaturu oko 25 stupnjeva. UV indeks: visok ili čak vrlo visok pa pripazite kad se raziđu oblaci, osjetljiviji na svibanjskom suncu brzo mogu dobiti opekline.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene