Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana

Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..."

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Jarun najveća zona bez automobila - 1 Jarun najveća zona bez automobila - 1 Foto: DNEVNIK.hr Jarun najveća zona bez automobila - 2 Jarun najveća zona bez automobila - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Jarun najveća zona bez automobila - 3 Galerija 1/4 >>
Zagrebački Jarun od ponedjeljka je postao najveća zona bez vozila.

Kako će Jarun bez automobila sada funkcionirati u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem objasnio je pročelnik za promet, civilnu zaštitu i sigurnost Andro Pavuna.

"Ideju za ovakav potez zapravo je najviše potaklo Vijeće gradske četvrti, Trešnjevka jug je to tražilo, moram priznati i da kad smo zatvorili tu cestu zbog asfaltiranja, skužili smo da je tu i dalje jako puno ljudi, i pomislili smo da bi mogli vratiti Jarunu taj sportski, zeleno plavi sjaj i vratiti ga građanima, a ne automobilima jer očito je i tad vrlo posjećen“, pojasnio je Pavuna.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Dodao je da nije na snazi apsolutna zabrana automobilima na Jarunu.

"Kao što nije ni na Trgu bana Jelačića, ovdje smo još manje restriktivni. Dakle sportaši, sportski klubovi, ugostitelji, zaposlenici ustanove, ribiči, dostava, hrvatski ratni vojni invalidi koji na otoku imaju svoje mjesto, tako da tko je ovdje bio poslom ili imao neki ozbiljniji interes, tu je mogao ući", rekao je Pavuna.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

Na pitanje gdje rekreativci mogu ostaviti svoja vozila kada ih vikendom dođe i nekoliko tisuća, Pavuna odgovara da bi bilo idealno da automobile ostave pred svojim kućama i do Jaruna dođu javnim prijevozom.

"Za ljude koji ovamo dolaze sa sportskom opremom, roštiljati ili nešto raditi, uredili smo za njih dva velika parkirališta, uredit ćemo i treće na Hrgovićima. To su velika parkirališta već na ulazu u Jarun“, rekao je Pavuna dodavši da su ta parkirališta besplatna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene