Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas su na konferenciji za novinare predstavljeni policijski djelatnici iz Italije i Crne Gore koji će u sklopu projekta Sigurna turistička sezona svoju službu obavljati na području dubrovačko-neretvanske PU.


Projekt u kojem strani policajci sudjeluju u poboljšanju stanja sigurnosti tijekom turističke sezone, provodi se već sedmu godinu zaredom, rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac.

Policijski djelatnik iz Italije Alfredo Magnata obavljat će poslove pomorske policije te aerodromske policije dok će policijski djelatniciiz Crne Gore, Milutin Popović i Milan Delić, raditi u Policijskoj postaji Dubrovnik.

Slovački policajci u Crikvenici

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Bizarna ozljeda u Podstrani: Nogom razbijao vrata na stanu vanbračne supruge, sad se bori za život Talijanska policija pronašla pošiljku kalašnjikova među jabukama 01 Što su sočne ove jabuke: Talijanska policija u voćarni pronašla skriveno oružje

Dvojica slovačkih policajaca koji će raditi na Crikveničkoj rivijeri sljedećih tjedana u sklopu projekta Međunarodne suradnje policije u odori predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare primorsko-goranske Policijske uprave.

Riječ je o Marku Kmecu, koji je na istom zadatku bio u Hrvatskoj i prošle godine, te o Peteru Baraneku.

Načelnik primorsko-goranske Policijske uprave Tomislav Dizdar rekao je da je projekt vrlo dobro ocijenjen u Europi. Na području te policijske uprave projekt se provodi petu godinu zaredom, a u pravilu se svake godine uključuje po jedna nova zemlja izravno ili kao promatrač, rekao je, dodajući da će, uz slovačke policajce, ove sezone na Krku biti i jedan slovenski policajac.

Projektom se žele organizirati ophodnje policajaca u odorama iz zemalja iz kojih na Jadran dolazi najviše turista. Tako se turisti iz tih zemalja mogu obratiti policajcima na svojem jeziku, što pridonosi snažnijem osjećaju sigurnosti.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić-Živadinov rekla je da je sigurnost jedan od pet najvažnijih čimbenika pri odabiru turističkog odredišta. Istaknula je da je Primorsko-goranska županija sigurna kao odredište, što joj je prednost na turističkom tržištu.

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić ustvrdio je kako je Hrvatska u doba jačanja terorizma i drugih prijetnja sigurna zemlja.

Djelatnik slovačkoga veleposlanstva u Zagrebu Michal Kopčik prigodno je načelniku primorsko-goranske Policijske uprave Tomislavu Dizdaru uručio plaketu zbog zasluga za razvoj policije, i to za doprinos u suradnji tijekom provedbe tog projekta. Plaketu mu je dodijelio potpredsjednik slovačke vlade i ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak. (Hina)