Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo gotovina

Na Jadranu mnogi objekti ne primaju kreditne kartice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi i hranu danas plaćaju kreditnim karticama. Međutim, za piće na plaži ili sladoled na rivi ipak je potrebna gotovina. Postoji mnogo mjesta na kojima se kartice ne primaju.

Turistima je jednostavnije platiti karticom. Zato većinom izabiru restorane koji im to omogućuju. 'Uvijek plaćam kreditnom karticom, to mi je lakše i sigurnije', kaže turist iz Švedske. Za nekoliko kugli sladoleda iz novčanika se mora izvaditi gotovina. 'Gužva je na sladoledu pa se ne može. 50 ljudi čeka u redu. Kako bi to izveli', komentira konobar. 'Meni to nije problem, sladoled je u redu plaćati gotovinom', kaže Christina iz Austrije.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Stare jezgre - 2 Po uzoru na Veneciju Hoće li i biser Jadrana naplaćivati ulaz? Turisti: "Platili bismo i 10 eura"; Domaći: "Ni slučajno, ne želimo biti samo za elitu"

Iako većina ugostiteljskih objekata i trgovina u Hrvatskoj dozvoljava plaćanje karticama postoje mnogi koji to ne omogućuju svojim kupcima. Na taj način stvaraju problem i sebi i njima. 'Problem je biti daleko od kuće, a da ti ne prime karticu', komentira Goran iz Makedonije. 'Pa i za njih je teže, da primaju kartice imali bi više kupaca', kaže Christian iz Njemačke.

No ima i onih koji su najsigurniji s gotovinom. 'Plaćam gotovinom. Ja sam staromodan čovjek', objašnjava Tim iz Njemačke. 'Bilo bi bolje karticom, ali ponekad ona ne važi. I ponekad zna bit lopova', govori Marina Dobriševa iz Rusije.

Provučena kartica, bez čekanja na bankomatu i gomilanja novčanica strancima čini ljetovanje jednostavnijim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene