Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najpopularniji Istra i Kvarner

Na Jadranu 15 posto više Srba, potrošit će 50 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja sezone na Jadranu će ljetovati preko 100.000 gostiju iz Srbije, što je za 15 posto više nego prošle godine. Najpopularnija ljetovališta za turiste iz Srbije su Istra, Poreč, Rovinj i Kvarner.

Prema podacima koje je B92 dobio iz Ministarstva turizma Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice, u prvih šest mjeseci ove godine Hrvatsku je pojsetilo 46.592 srpskih turista, koji su ostvarili 256.780 noćenja (šest posto više nego 2010).

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Najveći broj Srba bio je na Jadranu početkom kolovoza, baš kada je u Hrvatskoj kao državni praznik obilježavana Oluja, piše B92.

Hrvatski turistički radnici procjenjuju da će do kraja sezone na Jadranu ljetovati preko 100.000 turista iz Srbije sa plaćenom boravišnom taksom. B92 ističe da ne treba zaboraviti kako mnogi građani Srbije imaju kuće ili rođake na Jadranu gdje ljetuju, pa bi ukupan broj gostiju mogao biti još veći.

Procjenjuje se da će Srbi u Hrvatskoj staviti više od 50 milijuna eura, što je, doduše, mali dio ukupne zarade Hrvatske od turizma.

Najpopularnija ljetovališta za turiste iz Srbije su Istra, Poreč, Rovinj i Kvarner, ali su odlasci u Hrvatsku i dalje u najvećem broju slučajeva individualni.

Kako je potvrđeno B92 u Hrvatskoj turističkoj zajednici, za reklamiranje Jadrana u Srbiji i manjim dijelom u BiH, Hrvatska je ove godine potrošila oko 230.000 eura. Oko 130.000 je izdvojeno za TV reklame, a ostatak na jumbo plakate u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene