Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na istarskim graničnim prijelazima Kaštelu i Plovaniji kolone vozila duge su oko deset kilometara na ulasku u Hrvatsku i izlasku iz nje, a pojačan je promet i na međimurskome prijelazu Goričanu, doznaje se od policije.


Preko triju istarskih graničnih prijelaza, od kojih jedino u Požanama nije bilo gužve ni zastoja, do podneva je u Hrvatsku ušlo više od 24.000 stranaca, a izašlo ih je oko 15.000.

Vezani članci Ilustracija Vozači, oprez! Na snagu stupa velika promjena: Postoje dvije iznimke, pazite da ne dobijete kaznu Pojas koji život znači - 1 Četiri sekunde i jedan klik spašavaju život: ''Nevjerojatno je da to ljudi nikako ne mogu shvatiti''

Promet je znatno pojačan na svim cestama u Istri, poglavito na ulazu u veća turistička središta.

Manjih gužvi i čekanja ima i na naplatnim kućicama na vijaduktu Mirni na zapadnom kraku "istarskog ipsilona".

Promet je pojačan i u pulskoj Zračnoj luci.

Preko najprometnijih graničnih prijelaza u Međimurskoj županiji u Hrvatsku je s petka na subotu ušlo gotovo 29.000 stranih turista, a izašlo ih je oko 7500.

Na najvećemu cestovnom graničnom prijelazu Goričanu promet je bio pojačan pa se u Hrvatsku ulazilo u četiri kolone, a na prijelaz granice čekalo se 15-ak minuta.

Na graničnome prijelazu Murskom Središću Turistička zajednica
organizirala je okrjepu za strane turiste, a žene u narodnim nošnjama dijelile su im promidžbeni materijal o hrvatskim turističkim odredištima.

Graničnim prijelazima u Međimurju - Trnovcem, Goričanom i Murskim Središćem za dolazak na ljetovanje u Hrvatsku najviše se koriste Mađari, Česi, Slovaci, Rumunji i Slovenci.

Na autocesti A1 Zagreb-Split pred tunelom "Sv. Rok" kolona vozila u smjeru mora duga je oko četiri kilometra, prema unutrašnjosti oko osam kilometara, a pred tunelom "Mala Kapela" nema gužve.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju