Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na istarskim graničnim prijelazima 10-kilometarske kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na istarskim graničnim prijelazima Kaštelu i Plovaniji kolone vozila duge su oko deset kilometara na ulasku u Hrvatsku i izlasku iz nje, a pojačan je promet i na međimurskome prijelazu Goričanu, doznaje se od policije.

Preko triju istarskih graničnih prijelaza, od kojih jedino u Požanama nije bilo gužve ni zastoja, do podneva je u Hrvatsku ušlo više od 24.000 stranaca, a izašlo ih je oko 15.000.

Pročitajte i ovo Kraj produženog vikenda - 1 Problemi u prometu Produženi vikend uz gužve na cestama i prometne nesreće: "Vidjela sam auto kako ide prema nama, od silnog udarca jedva sam izašla" Slika nije dostupna Gužve na cestama Pojačan promet na svim pravcima, na ipsilonu kolona 13 km

Promet je znatno pojačan na svim cestama u Istri, poglavito na ulazu u veća turistička središta.

Manjih gužvi i čekanja ima i na naplatnim kućicama na vijaduktu Mirni na zapadnom kraku "istarskog ipsilona".

Promet je pojačan i u pulskoj Zračnoj luci.

Preko najprometnijih graničnih prijelaza u Međimurskoj županiji u Hrvatsku je s petka na subotu ušlo gotovo 29.000 stranih turista, a izašlo ih je oko 7500.

Na najvećemu cestovnom graničnom prijelazu Goričanu promet je bio pojačan pa se u Hrvatsku ulazilo u četiri kolone, a na prijelaz granice čekalo se 15-ak minuta.

Na graničnome prijelazu Murskom Središću Turistička zajednica
organizirala je okrjepu za strane turiste, a žene u narodnim nošnjama dijelile su im promidžbeni materijal o hrvatskim turističkim odredištima.

Graničnim prijelazima u Međimurju - Trnovcem, Goričanom i Murskim Središćem za dolazak na ljetovanje u Hrvatsku najviše se koriste Mađari, Česi, Slovaci, Rumunji i Slovenci.

Na autocesti A1 Zagreb-Split pred tunelom "Sv. Rok" kolona vozila u smjeru mora duga je oko četiri kilometra, prema unutrašnjosti oko osam kilometara, a pred tunelom "Mala Kapela" nema gužve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene