Na Hvaru je danas zaređen 56. po redu, hvarski biskup - monsinjor Petar Palić. Najmlađi je to biskup u hrvatskom episkopatu, a njegova hvarska biskupija obuhvaća otoke Hvar, Brač i Vis.

Galerija Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) +0 Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr)

Slavlje biskupskog ređenja predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a svečanoj svetoj misi prisustvovali su brojni biskupi, nadbiskupi i članovi iz političkog života kojima je novi biskup uputio poruku.

"Pozivam vas i potičem da, kloneći se svih podjela, svoj pogled usmjerimo prema budućnosti i odgovornim radom za dobro svih građana i vjernika naše Domovine pridonosimo boljitku društva u kojemu živimo", poručio je Petar Palić, novi hvarski biskup.

Zanimljiv savjet dobio je od monsinjora Slobodana Štambuka, dosadašnjeg hvarskog biskupa:

"Ja, Petre, predlažem, baci malo koji put svoju mrežu i na lijevu stranu! Na toj lijevoj strani koji put ćeš uloviti neki mali sitniš kao što je girica, ali ne zaboravi, od girice može se napraviti jedan dobar brudet!"
 

Vezani članci Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, i Sanja Jurišić - 1 Uskrsni intervju sa zadarskim nadbiskupom Puljićem: "Ova kriza je višeslojna. Može biti i opasnost i šansa" Pripremanje crkve za povratak vjernika - 1 Vjernici se vraćaju u crkve, no mise će biti potpuno drugačije: "Ne treba se bojati gužvi, neće biti problema"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju