Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zaređen Petar Palić

Novi biskup dobio zgodan savjet: "Baci, Petre, koji put svoju mrežu i na lijevu stranu. Od girice se može napraviti brudet"

Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr)
Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zaređenje novog hvarskog biskupa (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Na Hvaru je danas zaređen 56. po redu, hvarski biskup - monsinjor Petar Palić. Najmlađi je to biskup u hrvatskom episkopatu, a njegova hvarska biskupija obuhvaća otoke Hvar, Brač i Vis.

Slavlje biskupskog ređenja predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a svečanoj svetoj misi prisustvovali su brojni biskupi, nadbiskupi i članovi iz političkog života kojima je novi biskup uputio poruku.

"Pozivam vas i potičem da, kloneći se svih podjela, svoj pogled usmjerimo prema budućnosti i odgovornim radom za dobro svih građana i vjernika naše Domovine pridonosimo boljitku društva u kojemu živimo", poručio je Petar Palić, novi hvarski biskup.

Zanimljiv savjet dobio je od monsinjora Slobodana Štambuka, dosadašnjeg hvarskog biskupa:

"Ja, Petre, predlažem, baci malo koji put svoju mrežu i na lijevu stranu! Na toj lijevoj strani koji put ćeš uloviti neki mali sitniš kao što je girica, ali ne zaboravi, od girice može se napraviti jedan dobar brudet!"
 

Pročitajte i ovo Život u Škabrnji - 3 KOLONA SJEĆANJA Nadbiskup Puljić u Škabrnji: "Glas Siniše Glavaševića bio je svijetla iskra nade u tami ratnih izvješća" Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, i Sanja Jurišić - 1 ZA DNEVNIK NOVE TV Uskrsni intervju sa zadarskim nadbiskupom Puljićem: "Ova kriza je višeslojna. Može biti i opasnost i šansa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene