Na Hvaru je danas zaređen 56. po redu, hvarski biskup - monsinjor Petar Palić. Najmlađi je to biskup u hrvatskom episkopatu, a njegova hvarska biskupija obuhvaća otoke Hvar, Brač i Vis.

Galerija


Slavlje biskupskog ređenja predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a svečanoj svetoj misi prisustvovali su brojni biskupi, nadbiskupi i članovi iz političkog života kojima je novi biskup uputio poruku.

"Pozivam vas i potičem da, kloneći se svih podjela, svoj pogled usmjerimo prema budućnosti i odgovornim radom za dobro svih građana i vjernika naše Domovine pridonosimo boljitku društva u kojemu živimo", poručio je Petar Palić, novi hvarski biskup.

Zanimljiv savjet dobio je od monsinjora Slobodana Štambuka, dosadašnjeg hvarskog biskupa:

"Ja, Petre, predlažem, baci malo koji put svoju mrežu i na lijevu stranu! Na toj lijevoj strani koji put ćeš uloviti neki mali sitniš kao što je girica, ali ne zaboravi, od girice može se napraviti jedan dobar brudet!"
 

Vezani članci Želimir Puljić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Puljić: ''Gender ideologija vrši atentat na oblike obitelji koju čine otac, majka i djeca'' Zadarski nadbiskup monsinjor Želimir Puljić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Nadbiskup Puljić: "Ratifikacija Istanbulske konvencije bila bi štetna, ne radi se ni o kakvom zaokretu Crkve"