Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA ULAZI UZ SCHENGEN

Načelnik sektora za granicu PU istarske otkrio kako će točno u ponoć izgledati na graničnim prijelazima, ali i koji će zasad ostati po starom

Aktualno Galerija Svečanost na granici Svečanost na granici Foto: DNEVNIK.hr Svečanost na granici Svečanost na granici Foto: DNEVNIK.hr Loris Kozlevac, načelnik sektora za granicu PU istarske Loris Kozlevac, načelnik sektora za granicu PU istarske Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar, reporterka Nove TV i Loris Kozlevac, načelnik sektora za granicu PU istarske Lina Dollar, reporterka Nove TV i Loris Kozlevac, načelnik sektora za granicu PU istarske Foto: DNEVNIK.hr +0 Lina Dollar, reporterka Nove TV Galerija 1/5 >>
Tek sati dijele Hrvatsku od ulaska u Schengen. Na policijskoj akademiji potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je na granicama sve spremno za ulazak u Schengen i eurozonu. Kućice ipak ostaju, za slučaj iznimne aktivacije granične kontrole, kao što se dogodilo tijekom pandemije koronavirusa. Čak 1034 policijska službenika bit će razmještena na vanjske granice ili druge poslove.

"Posljednje pripreme su odrađene, ovdje će se, kao i na još nekim graničnim prijelazima u Istri organizirano dočekati nova 2023. godina i ulazak u Schengen. Ovdje će biti glazbeni program, domjenak, ali i svima će se obratiti i istarski župan", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar koja je razgovarala s Lorisom Kozlevcem, načelnik sektora za granicu PU istarske.

Kako će to izgledati točno u ponoć, zanimalo je reporterku.

"Dignut ćemo rampe u vis, zaključati službene prostorije, neposredno nakon ponoći će se moći kretati na graničnom prijelazu", kazao je Kozlevac i dodao kako će pečate ponijeti sa sobom u druge prostorije.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Vruće teme u MORH-u Banožić opleo po Milanoviću: "Upoznao sam mnogo ljudi koji su bili članovi njegove stranke i koji su mi rekli da znaju što prolazim"

Neke granice u Istri će ipak ostati.

"Ostaju 4 prijelaza. Tri pomorska, i jedan u zračnoj luci Pula koji će se ukinuti 26. 3.", kazao je Kozlevac koji ističe kako se policija dugo pripremala za novi način kontrole i spremna je. Policajci koji su do sad radili na graničnim prijelazima raspoređeni su na druga radna mjesta u policiji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene