Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na gradskom zemljištu vlasnici golf kluba sagradili 54 stambene vile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zemljištu koje je prema GUP-u namijenjeno isključivo za sport i rekreaciju, vlasnici su sagradili stambene vile vrijedne oko 30 milijuna eura, pa ih prodali. Zgroženi natpisima o ilegalnoj gradnji, vlasnici kluba danas tvrde kako za sve imaju potrebne lokacijske i građevinske dozvole. Drugim riječima, samo su iskoristili rupu u zakonu, a slučajem se bavi i Državno odvjetništvo.

Taj elitni sport još prije šest godina proglašen je nacionalnim interesom. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

Gotovo devetsto kvadrata državne zemlje u zagrebačkom naselju Blato, Klubu je prodano jeftino, za samo šest i pol kuna po četvornom metru. 

I ne bi to bio problem da šestero golfera vlasnika kluba nije sagradilo 54 stambene vile. A onda većinu prodali, umjesto da služe isključivo za smještaj golfera. 

Vlasnici su našli načina kako isplatiti projekt koji je dosad stajao više od 128 milijuna kuna, a ne prekršiti zakon. Igračima golfa prodali su 36 vila. Oni ne postaju vlasnici, već suvlasnici. 

Da stvar bude zanimljivija, zbrinuli su se i vlasnici Kluba pa su luksuzne vile prodali i sami sebi.

Cijelu priču o još jednoj u nizu malverzacija i prevara pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene