Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka NIL-Ž

Meso i restani na analizi: Na domjenku u petrinjskoj tvrtki 30 osoba se otrovalo hranom

Hitna pomoć (Foto: Pixell)
Hitna pomoć (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Nakon domjenka u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž, u petak je 30 ljudi završilo u sisačkoj bolnici zbog trovanja hranom. Uzorke restanog krumpira i mesa poslali su na analizu koja bi trebala biti gotova u subotu.

Čak 30 osoba završilo je u bolnici nakon što su se u petak otrovali hranom na domjenku u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Ilustracija Jedan dječak hospitaliziran Objavljena analiza hrane u Splitu nakon koje je pozlilo učenicima: Evo što su stručnjaci utvrdili

Kako javlja Portal53, na domjenku je bilo 97 ljudi, radnika i gostiju iz Hrvatske i BiH. Jeli su pečeno meso i restani krumpir, a u poslijepodnevnim satima iz tvrtke su počele stizati obavijesti o sve većem broju ljudi koji su nakon domjenka završili u bolnici.

"Svi pacijenti su zaprimljeni zbog istog izvora hrane. Svi su zbrinuti i sada su dobro. Jutros su otpušteni kućama, osim starijeg gospodina koji je dijabetičar, ali kroz dan bi i njega trebali pustiti kući", rekla je za portal Tonka Jozić-Novinc, infektologinja Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku.

Sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kažu da su uzeli uzorke restanog krumpira i pečenog mesa te ih poslali na analizu, a rezultati bi trebali biti poznati do kraja vikenda.

U priopćenju kompanije navodi se da je hranu osigurala tvrtka registrirana za usluge cateringa te da "ima sve potrebne sanitarne uvjete i dozvole za pripremu i posluživanje hrane“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene