Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s nekretninama

Kuščević pod povećalom USKOK-a, na Brač stigla i kriminalistička policija

Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr)
Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr) Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Mikulić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Novi problemi za ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovru Kuščevića. Sada se u cijelu priču oko prodaje dijela nekretnina uključio i USKOK. Kuščević šuti. SDP vidi i njegovu kaznenu odgovornost. A na Brač, na koji je stigla i kriminalistička policija - dolaze i građevinski inspektori.

USKOK-ovi istražitelji, potvrđeno je Dnevniku Nove TV, provjeravaju slučaj kupoprodaje poslovnog prostora u Supetru. Lovro Kuščević bez komentara.

Još nije odgovorio kako je od tvrtke u kojoj je nekad bio direktor po povoljnim uvjetima kupio nekretninu, pa je znatno skuplje prodao. I na tome zaradio. Kuščevićeva bivša tvrtka ostala je nakon toga bez imovine, otišla u stečaj - vjerovnici i država nisu se mogli naplatiti.

"Nije postojala namjera skrivanja, dapače, sve je transparentno. To je sada fabriciranje nekakvih tema koje su bile 2009. Isto to društvo, isti je rukopis", rekao je Kuščević u Dnevniku Nove TV 23.lipnja 2019.

Ne otkrivajući javno čiji, Kuščević je prije nekoliko dana pokazao dokumente. Ali ne i sporni kupoprodajni ugovor zbog kojeg su i pokrenuti izvidi u ovom slučaju.

''Svi mi moramo biti transparentni, transparentno informirati javnost o svojoj imovini. Treba pratiti svoju imovinu, imovina nije samo imovina prihod - imovina je obaveza'', komentirao je ovaj slučaj ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na sjednici sabora Peđa Grbin traži Kuščevićevu smjenu: ''Ministar koji svaki dan krši zakon nema srama pa priča kako se obogatiti do 44. godine''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna i kolege suzdržani Kuščević bez komentara na USKOK-ovu istragu. Štromar poručuje: ''Imovina je obveza. Treba biti transparentan''

Za SDP nema dvojbe: u svemu vide Kuščevićevu kaznenu odgovornost. "Radi se o izvlačenju imovine iz trgovačkog društva, mislim da se zbog toga ne jednom vodio kazneni postupak. Ovo što je gospodin Kuščević radio je jedna korupcijska hobotnica, na malom prostoru, ali ipak hobotnica i on zbog toga mora otići", smatra Peđa Grbin, rekao je saborski zastupnik SDP-a.

No, još sve itekako moraju raščistiti nadležne institucije. ''Građevinska inspekcija je svaki dan na terenu i radi svoj posao'', kazao je Andrija Mikulić, glavni državni inspektor na pitanje hoće li inspekcija provjeriti slučaj Kuščević.

Naknadno nam pisanim putem iz Glavnog državnog inspektorata potvrđuju: inspektori koji na otoku provjeravaju legalizaciju izgrađenih objekata uputit će se i na ministrovu adresu: "Kako će u narednom razdoblju građevinska inspekcija obavljati inspekcije nadzora građenja koja su u tijeku u Nerežišću na otoku Braču, provjerit će se i jesu li nakon ishođenja akata kojima se odobrava uporaba izvođeni kakvi radovi za koje je propisano pribaviti akt kojim se odobrava građenje".

Na Braču je već nekoliko dana i kriminalistička policija iz Splita - provjeravaju odjel koji otočanima izdaje građevinske dozvole. No, njihovi izvidi, kažu u MUP-u, nemaju veze s ministrom Kuščevićem.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Aktualno Hrvatska nakon europskih izbora: Došlo je do novog dijeljenja karata, HDZ u slobodnom padu, SDP dobio krila Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) +0 Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr) Hrvatska Hrvatska nakon europskih izbora: Došlo je do novog dijeljenja karata, HDZ u slobodnom padu, SDP dobio krila 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene