Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dicmu

Prva bikijada nakon korone izazvala šušur: Bik se probio među gledatelje, ozlijeđen muškarac

Bikijada u Dicmu - 1
Bikijada u Dicmu - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bikijada u Dicmu - 1 Bikijada u Dicmu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bikijada u Dicmu - 8 Bikijada u Dicmu - 8 Foto: DNEVNIK.hr Bikijada u Dicmu - 7 Bikijada u Dicmu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Bikijada u Dicmu - 6 Bikijada u Dicmu - 6 Foto: DNEVNIK.hr +8 Bikijada u Dicmu - 5 Galerija 1/13 >>
Na prvoj bikijadi nakon stanke zbog epidemije koronavirusa, održanoj u zaleđu Splita, jedan je gledatelj ozlijeđen nakon što se bik probio među gledatelje. Najviše pozornosti više od tisuću okupljenih privukao je teškaš koji je prigodno preimenovan u Covid-19.

Nakon što se na prvoj ovogodišnjoj bikijadi tisuću kilograma teška životinja zaletjela među gledatelje, očekivano je nastao stampedo. Na svu sreću liječničku pomoć zatražio je samo jedan muškarac koji je u gužvi ozlijedio rame.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestila policija Krvava večer kod Imotskog: Jedan muškarac izboden, drugi zadobio teške ozljede Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu

A glavna zvijezda bikijade u Dicmu dobila je novo trendovsko ime. „Zvao se Žabac, sad se zove Covid-19. Znači dali smo mu ime Covid-19 zato što rješava sve protivnike za dvije minute“, objasnio je organizator Jakov Kokan.

No malo tko danas je pazio na potencijalnu zarazu. Ljudi su se penjali na stabla, ali i sami tvrde kako se zaboravlja na koronu te kako je malo opasno. A u isto vrijeme u areni, slavio je teškaš Medonja.

„Dođen s posla, radin do tri sata. Ništa samo se prisvučem u staru robu. Dođen uvečer ni mrtav ni živ. Al to volin, za to živin i ništa mi nije teško“, priča vlasnik pobjednika, Petar Boko. Vinko Jurić, morao se stoga pomiriti s porazom svoga ljubimca. „Bik je danas moj zakazao, međutim kod kuće se bode ekstra. Ružno, isto ka i kad vas žena privari. Jednako se osjećam“.

A posjetitelje bikovi, toliko i ne zanimaju, dok se god jede, pije i zabavlja uz pjesmu. „Skupimo se mi između sebe, zapivamo gangu, ima pečenoga, bude lipo“, zadovoljan je posjetitelj Mate Sablić.

A za hranu se pobrinuo i Mladen koji prodaje janjetinu. „Za dvjesta kuna, ide dobro, ne možemo sve ni rasjeć, svi plaču da nema novaca. Imaju novaca“, zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene