Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska Vila Dalmacija najekskluzivniji je objekt u gradu pod Marjanom. Ranije poznata kao Titova Vila, danas je vlasništvo grada. A gradonačelnik Baldasar najavljuje da će je dati u najam na 30 do 40 godina. Budući korisnik imao bi obvezu ulaganja u cijeli zemljišni kompleks zgrade, kao i odredbu da sve koristi za turizam visoke klase, pet zvjezdica.


Ekskluzivna vila naoko je zaista glamurozna. Danas se koristi za gradski protokol. Bivša Titova rezidencija ima retro glamur i povijesnu priču. Za vrijeme Tita u njen salon su dolazili brojni svjetski političari.

Vezani članci Trgovački centar Joker, Split Pronađen sretni vlasnik veće količine novca izgubljene u trgovačkom centru Joker u Splitu Koronavirus, ilustracija Na splitskoj infektologiji osoba za koju postoji sumnja na zarazu koronavirusom

No, gradonačelnik Splita Baldasar ističe kako je iza sjaja - propadanje, trule cijevi i žbuka. Stoga traže investitora koji će uložiti.

Baldasar: Sanacija Karepovca je nadpolitičko pitanje

A zašto grad ne uloži sam? 'Grad nema tih novaca, morali bi uzeti kredite', kaže Baldasar.

Investitoru bi bilo ponuđen cijeli kompleks od 13 hektara površine, s glavnom Vilom i četiri manje zgrade. Planirano je renoviranje, dogradnja, bazen, uređenje plaže. Grad bi naplaćivao pedesetak tisuća eura na mjesec, ili na godinu više od pola milijuna eura.

Vila sada stvara gubitke. Iako se iznajmljuje, u minusu je oko 500.000 kuna na godinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook