Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MZOPUIG: SDP-ove kaznene prijave su politikantstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPUIG) danas je politikantstvom nazvalo SDP-ovo podnošenje kaznenih prijava protiv ministrice Marine Matulović-Dropulić te drugih odgovornih u Ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zbog navodnih propusta u saniranju vranjičkog Salonita te istaknulo kako će nastaviti rješavati tamošnji problem saniranja azbestnog otpada "usprkos podmetanjima".

SDP-ovci su izvijestili da su resornu ministricu, državnog tajnika u Ministarstvu Nikolu Ružinskog i direktora Fonda Vinka Mladinea prijavili za kaznena djela protiv okoliša u saniranju azbestnog otpada iz kruga vranjičke tvornice.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Slika nije dostupna Ministrica bogatija za 18 milijuna kuna

"Taj politikanski potez SDP-a bio bi uvjerljiviji da su svoju brigu o radnicima Salonita i građanima Vranjica pokazali u vrijeme dok su bili na vlasti. Ali tada nisu napravili ništa. Ova je vlast još u prošlom mandatu pokrenula rješavanje ozbiljna i vrlo skupa dugogodišnjeg problema zbrinjavanja azbestnog otpada iz te tvornice i nastavit će ga usprkos podmetanjima", priopćeno je iz Ministarstva.

SDP-ovce Mirelu Holy i Daniela Mondekara, koji su potpisali kaznene prijave u Ministarstvu prozivaju da im je "očito jako stalo do publiciteta", te da zato ne čudi što su radi toga iskoristili ozbiljnu temu saniranja azbestnog otpada.

Napominju kako su spomenuti SDP-ovci dobili sve potrebne materijale i izvješća o sanaciji, da je saborski Odbor za zaštitu okoliša potkraj svibnja održao tematsku sjednicu o saniranju cementno-azbestnog otpada iz Salonita, kojoj su nazočili predstavnici svih parlamentarnih stranaka, pa i iz SDP-a.

U Ministarstvu ističu kako je iz jednoglasno donesenih zaključaka s te sjednice jasno kako nisu prihvaćene optužbe u vezi sa saniranjem otpada, da u saniranju sudjeluje velik broj stručnjaka i stručnih ustanova te da se posao obavlja u skladu s hrvatskim i europskim propisima.

"Program saniranja počeo je upravo radi dobrobiti građana Vranjica i daje prve rezultate. Njih ne mogu osporiti prazne riječi i potpuno neargumentirane optužbe, što će vrijeme i pokazati", navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene