Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema potrebe odgode putovanja'

MVPEI ublažio preporuku o opasnosti u Velikoj Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novoj preporuci o razini rizika za hrvatske posjetitelje Velike Britanije hrvatsko je ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ublažilo razinu opasnosti u odnosu na prijašnju preporuku, kaže se priopćenju MVPEI-ja.

'Prijašnja preporuka za putovanje u Veliku Britaniju isticala je kako je britanska vlada podigla stupanj pripravnosti na kritičnu razinu zbog pokušaja terorističkih napada 2007. U novoj preporuci ublažena je razina rizika i istaknuto kako nema saznanja koja bi upozoravala da je potrebno odgoditi putovanja u Veliku Britaniju', kaže se u priopćenju MVPEI-ja u vezi s preporukom koja je na internetskim stranicama ministarstva objavljena 20. travnja i vrijedi do daljnjeg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Neka Papa zapjeva s kraljicom' Isprika: Premješten zbog šale o Papi i kondomima Slika nije dostupna MVPEI: Dali smo jamstva JAT-u, napisi u tisku su netočni

'Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, u okviru rada nadležnih uprava, te hrvatskih veleposlanstava i konzulata prati stanje u državama svijeta, a sukladno izmjenama sigurnosnog stanja o tome informira hrvatske državljane', kaže se u priopćenju.

>> 'Oprez pri putovanju u Veliku Britaniju'

Pod naslovom Savjet za putovanje, na internetskoj stranici MVPEI-ja stoji: 'Nemamo saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja. Ipak, savjetujemo oprez zbog činjenice da je Velika Britanija bila izložena pokušajima terorističkih napada sredinom 2007. Tijekom proteklih godina bilo je i nekoliko pokušaja organiziranja novih terorističkih napada od globalne terorističke mreže Al-Kaide. Ponovno su aktivne disidentske skupine IRA-e u Sjevernoj Irskoj, koje su u prošlosti napadale različite ciljeve i na području Velike Britanije.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene