Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVPEI 'uzvraća udarac'

'Oprez pri putovanju u Veliku Britaniju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u ponedjeljak je promijenilo preporuku hrvatskim državljanima za putovanje u Veliku Britaniju i sada im savjetuje oprez zbog mogućih terorističkih napada u toj zemlji.

MVPEI svoju preporuku počinje navodom kako nema saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja u Veliku Britaniju, ali se zatim savjetuje oprez zbog mogućih terorističkih napada.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

>> 'Pisanje BBC-a je neutemeljeno i zlonamjerno'

'Ipak, savjetujemo oprez zbog činjenice da je Velika Britanija bila izložena terorističkom napadu u Londonu u srpnju 2007. godine. Tijekom proteklih godina bilo je i nekoliko pokušaja organiziranja novih terorističkih napada globalne terorističke mreže Al-Kaide. Ponovno su aktivne disidentske skupine IRA-e u Sjevernoj Irskoj, koje su u prošlosti napadale različite ciljeve i na području Velike Britanije', savjetuje MVPEI. Preporuka je objavljena 20. travnja i vrijedi do daljnjeg.

Odgovor na poziv britanskog ministarstva vanjskih poslova

Britansko ministarstvo vanjskih poslova nedavno je na svojoj službenoj stranici upozorilo državljane Ujedinjenog Kraljevstva da u Hrvatskoj postoji prijetnja od terorizma i organiziranog kriminala te im poručuje kako bi i turisti mogli biti izloženi napadima jer su oni 'neselektivni' i mogu se dogoditi na 'mjestima na kojima ima i stranih turista'.

'Ipak, stopa kriminala u Hrvatskoj je niska, a nasilni su zločini rijetki', istaknuo je britanski Foreign Office. Britansko veleposlanstvo u Zagrebu objasnilo je 16. travnja da London svojim građanima nije savjetovao da izbjegavaju bilo koji dio Hrvatske, već da u toj zemlji postoji latentna teroristička prijetnja i organizirani kriminal, no da je u njoj stopa kriminala niska, a nasilan zločin rijedak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene