Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u idućim danima

Hrvati iz Wuhana bit će evakuirani: Nakon povratka iz središta epidemije smrtonosnog virusa očekuje ih karantena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero hrvatskih državljana koji se nalaze u Wuhanu, središtu epidemije koronavirusa, uskoro će biti evaukirano, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Njihov povratak organiziraju MVEP i Ministarstvo zdravstva u suradnji s europskim partnerima u sklopu posebnog kriznog mehanizma Vijeća EU, navodi se u šturom priopćenju sa Zrinjevca.

Pročitajte i ovo Ilustracija u tjedan dana Objavljeni novi podaci: Raste broj zaraženih koronavirusom Ilustracija Preminulo 7 milijuna ljudi Gdje je i kako nastao virus koji nam je okrenuo živote naopako? Poznati rezultati istrage američkih obavještajaca

Četvero Hrvata po povratku u Europu bit će smješteni 14 dana u karantenu.

MVEP u priopćenju ne navodi kada se vraćaju, osim da će to biti idućih dana, tko ih vraća, u koju će europsku zemlju stići i gdje će biti u karanteni. Na upit Hine o tome zasad nije odgovoreno.

Koronavirus je dosad usmrtio najmanje 170 ljudi, a do četvrtka ujutro broj oboljelih premašio je 7700. Virus se proširio na druge zemlje pa su tako slučajevi zaraze zabilježeni u Australiji, Vijetnamu, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Kambodži, Maleziji, Nepalu, Južnoj Koreji, Singapuru, Sjedinjenim Državama, Tajlandu, Šri Lanci i Japanu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene