Zaštitna maska, ilustracija
Zaštitna maska, ilustracija Foto: Luka Stanz/Pixsell

Četvero hrvatskih državljana koji se nalaze u Wuhanu, središtu epidemije koronavirusa, uskoro će biti evaukirano, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.


Njihov povratak organiziraju MVEP i Ministarstvo zdravstva u suradnji s europskim partnerima u sklopu posebnog kriznog mehanizma Vijeća EU, navodi se u šturom priopćenju sa Zrinjevca.

Vezani članci Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3 U Hrvatskoj još 826 novih slučajeva zaraze, preminule 23 osobe: Sa sjevera zemlje stižu dobre vijesti, no jedna županija bilježi lagani porast Zračna luka u Italiji, ilusracija Popuštanje mjera zbog ljetnog turizma - od nedjelje lakše kod susjeda: "Dugo smo čekali ovaj potez"

Četvero Hrvata po povratku u Europu bit će smješteni 14 dana u karantenu.

MVEP u priopćenju ne navodi kada se vraćaju, osim da će to biti idućih dana, tko ih vraća, u koju će europsku zemlju stići i gdje će biti u karanteni. Na upit Hine o tome zasad nije odgovoreno.

Koronavirus je dosad usmrtio najmanje 170 ljudi, a do četvrtka ujutro broj oboljelih premašio je 7700. Virus se proširio na druge zemlje pa su tako slučajevi zaraze zabilježeni u Australiji, Vijetnamu, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Kambodži, Maleziji, Nepalu, Južnoj Koreji, Singapuru, Sjedinjenim Državama, Tajlandu, Šri Lanci i Japanu. (Hina)